KKK „Nais“ se ove sezone oslanja na igrače potekle iz Niša

NIŠ

Počela je druga sezona Balkanske lige košarke u kolicima. Redosled domaćina turnira je identičan kao i prošle sezone, Bijeljina, Podgorica, Niš, Sofija, kao i raspored utakmica. Identično kao prošle godine ekipa KK OSI Paramaont je uspešno započela BWBL sa dve pobede i vodi posle drugog kola. Prijatno iznaneđenje u odnosu na prethodnu sezonu je BKHU Levski koji je, iako sa skraćenim rosterom, naneo prvi poraz Bijeljincima u istoriji lige. Turnir je otvorio ispred Grada Bijeljina, savetnik gradonačelnika Bijeljina, Radiša Petrović.

                                       Balkansku ligu košarke u kolicima čine ekipe iz četiri države, Bosne i Hercegovine, KKK Bijeljina – Bijeljina, Bugarske, BKHU Levski – Sofija, Crne Gore, KK OSI Paramont – Podgorica  i Srbije, KKK Nais – Niš.                  

                                       Balkanska liga se igra po trokružnom, gde svaki tim se sastaje sa drugim po tri puta. Igra se devet kola, a tim sa najviše bodova je šampion lige. Svaki tim je domaćin jednog turnira u sezoni. Balkanska liga košarke u kolicima ima sedište u Sofiji. 

                                      Nišlije su prvu utakmicu odigrale sa ekipom iz Crne Gore koja je izašla iz meča kao pobednik. KKK Nais je oslabljen u odnosu na prošlu godinu, ali su značajni minutažu dobili igrači koji su potekli u Nišu. Najefikasniji u timu Nišlija je bio reprezentativac Srbije, Nemanja Tadić  sa 21 poen.

                                   „Ekipa KK OSI Paramont je po sastavu jedna od najačih sa kojima smo igrali tokom poludecenijskog istorijata KKK Nais. Ipak, parirali smo im u skoku. U poslednjoj četvrtini, koju smo dobili, pokazali smo karakter i poentirali iz uspešnih kontranapada“, rekao je Nemanja Tadić nakon utakmice.

                                  KKK Nais je ove sezone odlučio da se osloni na igrače koji su potekli ili žive u Nišu, uz pomoć Beograđana Nemanje Vukašinovića i Damnjana Pavla Fucića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare