KK “ZDRAVLJE” : CILj PLASMAN U PRVU LIGU

LESKOVAC

 

Košarkaši „Zdravlja“ počeli su novu sezonu na kraju koje priželjkuju plasma u vrhu tabele  I  plasman u Prvu ligu Srbije.

Direktor Igor Stojanović rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da tim još uvek nije kompletiran. U planu je dovođenje dva igrača koji bi igrali na pozicijama tri i pet.

„Problem je što bolji igrači uglavnom čekaju pozive iz kvalitetnijih liga, zbog čega neke od dogovora još uvek ne možemo da konkretizujemo”, rekao je on.

Ipak, kaže, početkom septembra će sve znati.

“Tada očekujem da ubacimo, što se kaže, u punu brzinu i krenemo ka cilju koji odavno ne krijemo, a to je plasman u viši rang”.

Grad je , kaže, imao razumevanja za košarku, ali i za čitav leskovački sport, a KK Zdravlje  ima njihovu podršku.

“Nadam se i još većem povratku navijača. U prošloj sezoni je prosek bio oko 1000 gledalaca po utakmici, nadam se da ćemo uspeti da to nadmašimo bar za 50%. Sezonske karte po ceni od 500 dinara pustićemo u prodaju početkom septembra. Grad finansira klub nekih 90%, tako da bi te pretplatne karte bila pomoć navijača svom klubu.“

Trener Saša Jović optimizam gradi na tome što je okosnica tima iz prošle sezone sačuvana, a uz pristigla pojačanja veruje da klub može vratiti Leskovac na košarkašku mapu Srbije. Ekipa je sastavljena od leskovačkih igrača, tako da i oni imaju motiv da svoj grad prikažu u što boljem svetlu.

„Prošle sezone smo za cilj imali opstanak koji smo ostvarili na polovini prvenstva, pa je došlo do opuštanja, ove godine toga nema. Želimo na sam vrh, a to ćemo ostvariti samo napornim radom i zalaganjem. Svi se znamo odlično i nadam se da ćemo imati što manje povreda.“

Kapiten Vladica Jovanović veruje da je ovaj sastav već sada jači od onog prošlogodišnjeg, a pojačanja koja tek treba da stignu čine ostvarljivim ciljeve koji su postavljeni.

„Na nama je da sprovedemo u delo zamisli trenera i uprave, te tako obradujemo navijače i konačno se vratimo u Prvu ligu, gde je Leskovcu mesto.“

Pojačanja Vladimir Filipović i Sanel Mukanović, deca kluba, posle višegodišnjeg izbivanja ponovo su u Leskovcu. Ističu da su se rado vratili i obećavaju povratak na stare staze slave, veliku borbu, angažovanje svih igrača i uspeh na kraju sezone. Saigrače poznaju, tako da nema problema sa upoznavanjem, što će još više olakšati pripreme.

Ispred Komisije za sport gradske uprave Goran Vukadinović je rekao da je želja grada Leskovca da Hala sportova opet bude puna kao nekada. Obećao je pomoć lokalne samouprave u finansijskom i svakom drugom pogledu, ali i tražio pravo profesionalno ponašanje košarkaša, kako na terenu, tako i van njega.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare