KIRBI I GAŠIĆ U BUJANOVCU

BUJANOVAC

Ministar odbrane Srbije  Bratislav Gašić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi

simboličnim presecanem vrpci predali su danas na upotrebu renovirani  vrtić i muzičku  skolu.

Ova dva objekta su zajedno u predhodnih dvadeset dana renovirali pripadnici Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohajo, njih početrdeset.
Gašić je rekao da je ovaj projekat samo deo saradnje s Nacionalnom gardom Ohaja u okviru projekta “Humanitarna asistencija” I dodao da su u 2015. godini planirana ukupno 132 zajednička projekta.

On je  dodao da bi kruna sardanje trebalo da bude zajedničko učešće u mirovnim misijama , koje očekuje u 2018. godini.

 

 

Ambasador SAD Majkl Kirbi je rekao da će od ovog zajedničkog projekta najveću korist imati deca i mladi  kao i celokupna zajednica u kojoj žive.

“Veoma je važn o da će ove objekte koristiti budućnost Srbije, a to su deca”, rekao je on.

 

Američka komanda za Evropu je za  projekat rekonstrukcije vrtića i muzičke škole obezbedila 130.000 dolara a da je lokalna vlst učinila  sa svoje strane ono što je potrebno da se oni realizuju.
Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je  da su ova dva projekta veoma važna ali da očekuje I nastavak pomoći od američke I srpske vojske.

„Reakcije gradjana su vrlo pozitivne , o čemu govori i to što je bilo druženja po kafićima i kafanama sa vojskom“, rekao je Arifi.

On je dodao da su sa  ambasadorom i ministrom predhodno u opštini razgovarali o problemima sa izbeglicama iz ratnih područja koje ova opština ima.

vrtic otvaranje Gasic Kirbi Arifi Gasic Kirbi Arifi 1 Gasic Kirbi skola Bujanovac Gasis-Kirbi Gasic Kirni Arifi vrtic skola skola devojcica skola otvaranje skola prznanja vojska vojska 1 vrtic

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare