Kineski barjaci na Starici

BEOGRAD

Poslanik koalicije Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas na protestu “Bitka za Staricu” da su Kinezi kod kampa aktivista koji se protive miniranju te planine zaboli 50 barjaka Kine “kao da drug Si Đinping treba da dođe u posetu Srbiji”, čime su poručili to više nije naša zemlja već da ona pripada stranoj kompaniji Ziđin.

Jovanović je na protestu održanom ispred sedišta predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Andrićevom vencu u Beogradu rekao da će onog trenutka kada Ziđin kupi zemlju na Starici ta zemlja pripasti kineskoj kompaniji.

Istakao je da se ne radi o zemlji, nego o onome što je ispod nje i upitao čije je to zlato, čiji je bakar i čija su vodoizvorišta i šume, da li su oni naši ili “belosvstskih pajtosa Aleksandra Vučića” kojima je on “ovu zemlju dao na izvol'te, da se bi guraju milijarde u džepove a narod da ostaje bez vode”.

Jovanović najavio da će, u slučaju da se na Starici ponovo pojavi “onaj ološ” iz privatnih firmi koji se bavi obezbeđenjem, radi za strane kompanije i “bez milosti tuče ljude”, biti proglašena opšta mobilizacija i da će građani otići na Staricu da je brane.

Istakao je da je jedini zahtev građana da bude doneta uredba ili zakon kojima ći Starica biti stavljena pod zaštitu.

Arhitekta Dragoljub Bakić rekao je da je vlast dozvolila “trovačkoj kineskoj kompaniji” da sruši planinu staricu iznad Majdanpeka.

Naglasio je da Starica nije samo simobl Majdanpeka već da tamošnjem stanovništu “znači život” jer uređuje klimu i štiti od zagađenja i planine s druge strane planine.

Dodao je da građani već nekoliko meseci danonoćno čuvaju planinu ležeći na već postavljenom eksplozivu.

“Beograđani, obnevideli ste. Kada ćete da progledate i da vidite koju muku ti ljudi tamo imaju?”, upitao je Bakić.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare