Kineski ambasador u poseti Nišu

NIŠ

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa svojim saradnicima sastao se danas u Gradskoj kući sa kineskom delegacijom koju je predvodio ambasador Kine u Srbiji Li Mančng.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima uspostavljanja saradnje Grada Niša i kineskih investitora, a ujedno su predstavljeni i potencijali Niša, kao i projekti koji su trenutno u fazi realizacije.

Bulatović je  istakao je da je ovakva radna poseta izuzetno značajna za Niš grad i da postoje mnoge oblasti u kojima može doći do uspostavljanja saradnje. On je posebno naglasio da bi za grad bi bilo posebno značajno ukoliko bi neki od kineskih investitora bio zainteresovan za regionalnu deponiju Keleš. Pomenuo je aerodrom I “ sve ono što ide zajedno sa aerodromom” Razgovaralo se o novom logističkom centru koji je raskrsnica nekoliko koridora.

„Niš je raskrsnica nekoliko koridora koji spajaju Crno, Mramorno, Egejsko i od kraja ove godine i Jonsko more i s tim u vezi Niš je centar ovog dela Balkana i verujem interesantan za mnogobrojne investitore i naše kineske prijatelje.

Njegova Ekselencija Ambasador istakao je veliko zadovoljstvo što je već treći put u zvaničnoj poseti Gradu Nišu. On je napomenuo da postoji nekoliko projekata na kojima može da se uspostavi saradnja. “ Ovoga puta mi ćemo uglavnom razgovarati o deponiji. Ali ima nekoliko projekata . Pomenuo bih gajenje kineskog lekovitog  bilja”, rekao je Li Mančang. On je dodao da : „Sa kineske strane postoji velika zainteresovanost, ali ovo je početak i moramo da radimo korak po korak. Duplo više kineskih turista od januara prošle godinem kada je počeo da funkcioniše bezvizni sistem,  je posetilo Srbiju, očekujem da taj broj bude i veći. S tim u vezi vode se razgovori o uspostavljanju još jedne direktne linije sa Kinom. Naši prijateljski odnosi treba da nam pomognu da još bolje sarađujemo u svim oblastima“, rekao je Mančang.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare