Karavan ,,Zajedno možemo” danas u Vranju

VRANJE

U okviru karavana „Zajedno možemo“ u Vranju je danas boravila predsednica udruženja ,,Budimo bezbedni” Dea Đurđević kako bi se sastala sa predstavnicima Gradske uprave Vranje i razgovarala o problemima sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom na lokalu. Cilj karavana je osnivanja Javnog registra kao jedinstvene baze udruženja osoba sa invaliditetom kako bi se lakše rešavali problemi sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Članica Privremenog organa Zorica Jović navela je da je lokalna samouprava upoznata sa problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću na lokalu i da godišnje imaju dva konkursa preko kojih udruženja apliciraju i dobijaju sredstva za realizaciju svojih aktivnosti.

Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Danijela Milosavljević istakla je da u gradu postoje udruženja koja rade decenijama, kao i da postoji Dnevni boravak za osobe sa psihofizičkim smetnjama.

Đurđević je obišla i Uslužni centar u Vranju gde su preko Udruženja paraplegičara u fotokopirnici zaposlene osobe sa invaliditetom.

U ime udruženja ,,Budimo bezbedni” Đurđević je uručila mobilni telefon Milošu Simonoviću koji je osoba sa invaliditetom i bavi se dizanjem tegova u disciplini ,,benč pres” u kojoj je dobio brojna priznanja među kojima se posebno izdvaja zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u ovoj disciplini.

,,Kampanju smo počeli 26. septembra i do sada smo obišli 24 grada u Srbiji. Cilj nam je da čujemo sa kojim problemima se osobe sa invaliditetom suočavaju na lokalu i koje su njihove i potrebe lokalne samouprave kako bismo na taj način mogli da radimo na poboljšanju njihovog položaja. Prema dosadašnjim saznanjima u skoro svim gradovima osobe sa invaliditetom imaju slične probleme”, rekla je Đurđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare