Kantaru pozlilo dok je dolazio u sud: Odloženo suđenje u slučaju pretnji vlasnici OK Radija i pretnji bivšem načelniku Policijske uprave

VRANJE

Glavni pretres na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući, odložen je za 12. maj.

Razlog odlaganja je zdravstveno stanje Nikolića, kome je tokom dovođenja iz Okružnog zatvora u Osnovni sud, na deonici od desetak metara, pozlilo.

Zatvorska straža je postupajućem  sudiji  uredno dostavila potrebnu dokumentaciju, pola sata nakon termina za koji je bilo zakazano ročište.

Takođe, okrivljeni Nikolić je zatražio izuzeće postupajućeg sudije u ovom predmetu, kao i ostalih sudija Osnovnog suda, uključujući čak i predsednika suda.

Ovaj zahtev Nikolića Viši sud je odbio, jer smatra da je neosnovan.

Sud je Konstatovao i da je u sredu Nikolić dostavio specijalistički izveštaj lekara Ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju ZC Vranje, u kome se navodi da se Nikoliću preporučuje mirovanje, kao i da zbog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da prati tok suđenja.

Sud je zatražio izveštaj lekara Okružnog zatvora o zdravstvennom stanju Nikolića, da mu se omoguće invalidska kolica, kao i da se po potrebi obezbedi i prisustvo lekara HMP.

Pre početka ročišta, sud je obavešten da je pokušano dovođenje Nikolića, ali da mu je pozlilo, te da je hitna pomoć intervenisala.

Ročištu nisu prisustvovali advokati okrivljenog Nikolića.

Takođe OJT je zatražilo da se ročište održi, jer prisustvo Nikolića nije obavezno.

Međutim, sud to nije prihvatio kako se ne bi povredilo pravo okrivljenog na pristup sudu.

ODLOŽENO SUĐENJE I ZBOG PRETNJI BIVŠEG NAČELNIKA PU VRANJE

Glavni pretres na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru u slučaju krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti Igora Živkovića, nekadašnjeg načenika Policijske uprave Vranje,odložen je, jer je okrivljenom Nikoliću pozlilo ranije tokom pre podneva.

Nikolić se nalazio u ZC Vranje, pa je potom vraćen u Okružni zatvor, te nije mogao da dođe na suđenje ni po ovom predmetu.

Novi pretres zakazan je za 12. maj u 13:30.

Izvor: OK Radio

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare