Kandić: Očekujem da će optužnica biti potvrđena protiv najviših predstavnika OVK

BEOGRAD

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić izjavila je danas za FoNet da je čudno da je specijalizovano veće objavilo vest o tome da je optužnica protiv predsednika Kosova Hašima Tačija poslata na potvrđivanje, jer su do sada bili veoma obazrivi.

Ona je rekla da to do sada nije bila praksa, a da je ovo specifičan politički trenutak uoči sastanka delagacija Beograda i Prištine u Vašingtonu.

Kandić je rekla da očekuje da će optužnica biti povrđena protiv najviših predstavnika Oslobodilačke vojske Kosova i da će Drenička grupa biti prva na listi.

Ona smatra da javnost u Srbiji mora da bude pripremljena na to da suđenja neće biti fokusirana na trgovinu organima i „Žutu kuću“, već da će fokus tužilaštva biti na onome o čemu se najmanje zna.

To su, kako je dodala, pre svega zločini prema Albancima, a potom zločini prema Srbima i odnosiće se na zločine u Đakovici, Prizrenu, Suvoj Reci i Prištini, a najmanje mesta će biti za rasvetljavanje sudbina nestalih.

Ona je kazala da nije iznenađenje to što su na optužnici osnivači OVK, koji se pominju u izveštaju Dika Martija, ali je dodala da se prvi put pominje neko koga je Marti označio kao šefa Dreničke grupe.

Izvor: FoNet

Foto: Medija centar

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare