Kanalizaciona mreža za selo Stubal kod Vladičinog Hana

VLADIČIN HAN

Više od 500 stanovnika sela Stubal u Vladičinom Hanu dobilo je pristup kanalizacionoj mreži, dugoj 730 metara, koja je izgrađena uz podršku Kraljevine Norveške preko projekta „Norveška za vas – Srbija“. 

“Veoma smo zahvalni na podršci Kraljevine Norveške u rešavanju komunalnih problema stanovnika Vladičinog Hana. Kroz realizaciju projekta „Norveška za vas – Srbija“ sada je rešen višedecenijski problem 30 porodica u selu Stubal,  koje nisu imale priključak na kanalizacionu mrežu. Nadamo se da će se ovako uspešna saradnja nastaviti ne samo preko projekta „Norveška za vas – Srbija“ već i preko drugih programa i projekata koje finansira Kraljevina Norveška”, kaže predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Projekat je obuhvatao geodetske i zemljane radove, kao i polaganje i ugradnju kanalizacionih cevi i šahtova. Izgradnjom kanalizacione mreže za domaćinstva u selu Stubal u Vladičinom Hanu i priključenjem na glavnu kanalizacionu mrežu stvoreni su uslovi i za izgradnju kanalizacione mreže u susednom selu Priboj.

“Poboljšanje kvaliteta života ljudi u manje razvijenim područjima zemlje jedan je od prioriteta projekta “Norveška za vas – Srbija”, samim tim uvođenje kanalizacije u Vladičinom Hanu jedan je od važnih koraka ka unapređenju lokalne infrastrukture”, ističe v.d. menadžerke projekta “Norveška za vas – Srbija” Milica Došenović. 

Kraljevina Norveška finansirala je ovaj projekat sa 100.000 evra, dok je opština Vladičin Han učestvovala sa 10.000 evra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare