Kamerni orkestar “Amorozo” započeo devetnaestu sezonu

LESKOVAC

U holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra održana je konferencija za medije povodom najave 19. koncertne sezone Kamernog orkestra „Amorozo“. Premijerni koncert će biti održan u utorak, 25.02. u 20 časova, u Svečanoj sali Grada Leskovca, a zatim 1. marta sledi nastup na velikoj sceni Kolarčeve narodne zadužbine u okviru programa „Kolarčev podijum kamerne muzike“. Publika će moći da čuje Šopenov koncert u f-molu za klavir i orkestar u interpretaciji mladog pijaniste Vladimira Aćimovića, dobitnika nagrade ArtLink za najperspektivnijeg mladog umetnika u Srbiji za 2019. godinu. Koncert za kontrabas i orkestar ruskog kompozitora Sergeja Kusovickog izvešće Nađa Sraničić, a jedanaestogodišnji violinista iz Niša, Aleksa Aćimović, će odsvirati prvi stav Bahovog koncerta u a-molu. Umetnički rukovodilac i dirigent ovog programa je proslavljeni violinista Jovan Bogosavljević.

U prethodinh 18 godina rada „Amorozo“ je održao preko 300 koncerta i nastupio sa preko 200 silista, kako sa afirmisanim imenima svetske i balkanske scene, ali i mladih talenata kojima je ansambl pruža podršku još od prvog dana osnivanja.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Spremni na sve
Spremni na sve
4 godine pre

Podsecanja radi da ne potiskuju bitne detalje iz njihove biografije. Izmedju ostalog svirali su na tribinama SNS-a u Kutlesu i Brestovcu !