KAMEN TEMELJAC ZA NOVU PIJACU

VRANJE

 

Ministarka poljoprivrde u tehničkoj Vladi dr Snežana Bogosavljević Bošković i gradonačelnik Vranja Zoran Antić u naselju Ogledna stanica položili su kamen temeljac za izgradnju nove zelene pijace.

Cela parcela je 2.700 kvadratnih metara, a pijaca će se prostirati na 590 kvadrata. Sastojaće se od otvorenog dela kapaciteta 60 tezgi za zelenu pijacu i zatvorenog koji je predviđen za prodaju mlečnih proizvoda. Pijaca će biti moderno opremljena i imaće sanitarne čvorove. Predviđena je komletna infrastruktura i parking prostor za 30 automobila.

 

„Ovo je značajna investicija za grad Vranje. Ovoj pijaci sa okolnim selima gravitiraće oko 20.000 stanovnika. Realizacijom ovog projekta biće rešena vanpijačna prodaja u gradu

Izgrdanjom ove pijace, kao i još dve stočne, proširenjem kapaciteta robne pijace „Tekija“ i dogradnjom postojeće zelene pijace kod Bujkovskog mosta biće konačno rešen problem prodaje poljoprivrednih proizvoda na ulici“, rekao je gradonačelnik Antić.

Vranje pijaca 1

On je obećao da će poljoprivrednim gazdinstvima i proizvođačima sa teritorije grada Vranja biti omogućeno da tezge u periodu od jedne do tri godine koriste besplatno. Na taj način će biti omogućeno da pijaca radi svakog dana, a ne samo subotom.

Naši poljoprivrednici zaslužuju da imaju moderan prostor gde će moći da izlože i prodaju  svoje proizvode rekla je ministarka Bogosavljević Bošković.

Vranje pijaca 21 Vranje pijaca 3

„Ovakva pijaca je izuzetno važna za mala poljoprivredna gazdinstva. Da proizvođači imaju gde da pokažu ono što su proizveli i to prodaju i na taj način ostvare i veću zaradu. Uverena sam da će ovde biti izloženi kvalitetni i zdravi proizvodi“, rekla je ona.

Vrednost investicije koja će biti završena za 60 radnih dana je 19,5 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mirko
Mirko
2 godine pre

Mislim da je dovoljno 20 parking mesta. Malo ste preterali sa 30.