Kamberi: Srbija diskriminiše Albance

BUJANOVAC

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi ,  iz Partije demokratskog delovanja (PDD),    izjavio je da Srbija diskriminiše Albanace u tri opštine na jugu Srbije i zatražio pomoć kosovskih i albanskih institucija kako bi se, kako je rekao, poboljšao njihov položaj, prenosi Insajder.

Sve je manje Albanaca u Medveđi i Bujanovcu, rekao je Kamberi za Kosova press, nazvavši to “etničkim čišćenjem”.

“U Medveđi je skoro priveden kraju proces etničkog čišćenja dok je u Bujanovcu ugrožena etnička struktura stanovništva”, rekao je Kamberi.

Kamberi je rekoa kako ovu pojavu pripisuje poteškoćama sa kojima se, kako kaže, suočavaju Albanci u procesu obrazovanja, kao i lošoj ekonomskoj situaciji, za šta je, prema njegovom mišljenju, odgovorna država  Srbija.

“Možemo reći da su Albanci iz Preševske doline još uvek diskriminisani. Beograd ne brine o stanovništvu preševske doline. Ovde ne govorim o standardima Evropske Unije, čiji član Srbija želi da postane, već se ne poštuju čak ni neki unutrašnji standardi”, rekao je Kamberi.

On je pozvao vlasti u Prištini i Tirani da izrade konkretan plan za poboljšanje položaja Albanaca koji žive u opštinama na jugu Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare