Kamberi predao Vučiću “Plan od sedam tačaka” koji je inače prihvatila Vlada Srbije 2013. godien u kojoj je Vučić bio potpredsednik

BEOGRAD

Predsednik Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi izjavio je danas da listi Koalicija Albanaca doline nije interes, ni prioritet da budu deo Vlade, već realizacija “Plana od sedam tačaka”.

“Nismo integrisani još na nivou lokalnih, odnosno državnih institucija koje deluju u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, ni regionalnih”, rekao je Kamberi novinarima posle konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućiçem o kandidatu za predsednika Vlade.

Kamberi je naglasio da je njihov zahtev da se sa integracijom krene “odozdo, ne sa vrha Vlade”.

Vučiću su, kako je rekao Kamberi, predali zahtev u kome traže da se radi na realizaciji “Plana od sedam tačaka”, koji je Vlada Srbije 2013. godine prihvatila.ž

Inače, tada je Vučić bio potpredsednik Vlade Srbije.

“Ključna tema tog plana je ekonomski razvoj, integracija Albanaca u državne institucije, pitanje diploma koje su nepriznate, pitanje pasivizacije adresa, pitanje upotrebe uvredljivih izraza u odnosu na Albance, posebno pežorativnog termina Šiptar. To su kljućna pitanja koja znače život našim ljudima”, rekao je Kamberi.

On je rekao da im Vučić ništa nije ponudio, već da ih je samo saslušao i uzeo njihov zahtev, kao i da su predstavnici te liste tražili od Vučića da se lično založi za što bržu realizaciju “Plana od sedam tačaka”.

“Našim dolaskom želimo da pokažemo našu konstruktivnost i ponuda da budemo partneri u  rešavanju problema sa kojima se ljudi suočavaju tamo dole”, rekao je Kamberi novinarima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare