Kamberi o razgovoru sa Vučićem

BEOGRAD-BUJANOVAC

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću smo predstavili legitimne zahteve Albanaca iz Preševske doline na osnovu Plana 7 tačaka, ponovili zajednički stav da nas ne interesuje nikakva formalna pozicija već da smatramo da je unapređenje prava Albanaca da krenemo od državnih institucija na lokalnom i regionalnom nivou klučna, napisao je poslanik Šaip Kamberi na svom fejsbuk profilu posle sastanka kojim je Vučić započeo konsultacije oko formiranja Vlade Srbije.

Kamberi je na ovom sastanku bio zajedno sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Nevzadom Ljutfiu i Rahimom Salihi, ovlašćeim licem Izborne liste “Nastavlja se politička bitka Albanaca – Šaip Kamberi”.

Pristup države prema Albancima mora se promeniti, poručio je Kamberi i dodao da “slučaj diskriminisanih lekara u Preševu zahteva hitno rešenje, isto kao i integracija kvalifikovanih Albanaca u policiju” .
” Sa predsednikom Vučićem razgovarali smo i o potrebi privatizacije Bujanovačke banje, povećanju investicija na lokalnom nivou i zaustavljanju jezika mržnje prema Albancima
Škole na albanskom jeziku i poboljšanje infrastrukture treba da budu na dnevnom redu nove vlade, a preimenovanje škole u Billjači (zove se “Desanka Maksimović, prim. JUGpress) u Ismail Kadare treba da obezbedi konstruktivan pristup.

Kamberi je napisao i da “diplome zahtevaju hitno rešenje” i da “od njih zavisi napredak položaja Albanaca Preševske doline i obezbeđivanje bolje perspektive svima”.
Državne institucije na lokalnom nivou treba da otvore vrata integraciji Albanaca. Njihovo zatvaranje znači isključenje većinskog stanovništva u Preševskoj doli, kazao je Kamberi i dodao “Naša bitka za realizaciju naših zahteva se nastavlja!” (kraj) LJS/SA

Foto: FB 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare