Kamberi – Još uvek plaćamo ceh zbog grešaka prethodne vlasti

BUJANOVAC

 

Po pravosnažnoj sudskoj odluci opština Bujanovac moraće da plati nešto više od 4,5  miliona dinara na ime nadoknade za 11 radnika bujanovačkog Centra za socijalni rad za poslove koje su obavljali za opštinu u mandatu prethodne vlasti.

„Pogrešna odluka tadašnje Skupštine nas je dovela do ovoga“, kaže Kamberi za JUGPress.

„Oni su odlučili da prekinu finansiranje poslova, ali ne i same poslove koje su ti radnici obavljali, na osnovu čega je i doneta presuda u korist radnika“, objašnjava Kamberi.

On je rekao i da je zbog niza sličnih odluka prethodne opštinske vlasti do sada iz budžeta opštine izdvojeno više od 20 miliona dinara samo za sudske presude, ali da taj iznos nije konačan jer još uvek ima sporova koji su u toku.

„Bivša vlast je učinila nekoliko ogromnih grešaka, među kojima su i udaljavanje radnika iz Direkcije za izgradnju i Doma zdravlja – i sada se plaća ceh“, kaže prvi čovek opštine.

Po njegovim rečima, gotovo na svakoj sednici Opštinskog veća ili Skupštine se donose odluke o izdvajanju sredstava za plaćanje sudskih troškova nastalih ovakvim, kako je ocenio, „nedobronamernim odlukama prethodne vlasti“.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća doneta je  odluka o izdvajanju 2,5 miliona dinara, koliko iznosi glavnica duga, bez kamate, prema radnicima Centra za socijalni rad.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare