Kamberi i Mustafa bili u Medvedji

MEDVEDJA

Poslanik u Skupštini Srbije iz Bujanovca Šaip Kamberi i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa boravili su danas u Medvedji gde su razgovarali sa predstavnicima dve političke i odborničke struje u albanskoj zajednici u ovoj opštini.

Sastanka sa predsednikom opštine Nebojšom Arsićem nije bilo jer on, kako saznajemo u lokaloj samoupravi , u vreme kada je ranije bio zakazan susret jednostavno nije bio u zgradi opštine.

Kamberi i Mustafa su razgovarali sa predestavnicima Albanaca u Medvedji o njihovim problemima i položaju u ovoj ooštini u kojoj po prvi put u poslednjih petnaestak godina nisu deo lokalne vlasti.

Nezaposlenost, siromaštvo i nedostatak investicija su glavni problemi na koje je u razgovoru ukazano uz posebno skretanje pažnje na pasivizaciju adresa jednom broju Albanaca u ovoj opštini.
Deleći utiske posle boravka u Medvedji na svom fejsbuk profilu predsednik Nacionalnos saveta Albanaca Ragmi Mustafa je napisao da se Albanci u Medvedji suočavaju sa “pritiscima, nepravdama i nejednakostima” zbog “etničkih i političkih razlika”.

Mustafa je napisao i da “nezaposlenost, siromaštvo i nedostatak investicija imaju svoju adresu i u kontekstu su veštačke promene etničke strukture”.

“Svi sa kojima smo razgovarali iskazali su neophodnu potrebu udruživanja snaga i kapaciteta. Treba da su svi zajedno u Medveđi i da nas prpblemi sve ujedine”, napisao je Mustafa.

Više godine unazad su aktuelni napori albanskih političkih lidera iz Bujanovca i Preševa ali i pritisci iz dijaspore i poruke iz Prištine da bi dve političke opcije u albanskoj zajednici trebale da se ujedine.

U Medvedji lokalnu vlast posle prošlogodišnjih izbora vrši lista SNS-SPS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare