Kamberi: Do četrdeset radnika višak u Bujanovcu

BUJANOVAC

 

Na današnjoj sednici Opštinskog veća bujanovačke opštine usvojene su izmene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi koje samo regulišu preraspodelu radnika između određenih službi u upravi, ali je predsednik opštine Šaip Kamberi govoreći o ovoj tački dnevnog reda najavio i novu racionalizaciju.

„Moramo da krenemo u racionalizaciju, očekuje se da se smanji broj zaposlenih  u administraciji, javnim službama i komunalnom preduzeću.“

Kamberi je za JUGPress istakao da na osnovu odluke ministarstva kojom je određen maksimalni broj zaposlenih u javnoj upravi po svim opštinama u Srbiji proces smanjenja broja radnika očekuje i bujanovačku opštinu s tim da se mora izraditi i socijalni program.

„ Mi 30 do 40 radnih mesta moramo da smanjimo po proceni ministarstva, međutim mi smo sada u fazi prikupljanja podataka u vezi prirodnog odliva, odnosno koliko naših radnika će tokom ove ili naredne godine otići u penziju. Za preostali deo radnika ćemo napraviti socijalni program, posebno za one rednike kojima je ostalo godinu ili dve do penzije, tako da planiramo da tim prirodnim odlivom završimo ovaj posao. Ovo jeste jedan bolan proces, ali mi se moramo uklopiti u tokove evropskih integracija, a racionalizacija se i radi u tu svrhu, jednostavno moramo ispuniti standarde koje propisuje Evropska unija,“ istakao je Kamberi.

Kamberi je za JUGPress prokomentarisao i povlačenje sa dnevnog reda predloga cenovnika komunalnih usluga Javnog preduzeća „Komunalac“, koji predviđa poskupljenje usluga od oko 10 odsto.

„Novi cenovnik se ne uklapa u usvojeni budžet, a mi ne možemo da predvidimo dodatna sredstva za pokrivanje troškova posebno kod javnih ustanova i škola, zbog toga je predlog vraćen na doradu, radi usaglašavanja sa odlukom o budžetu. Njihov predlog jeste povećanje od 10 odsto, zbog inflacije, rasta troškova i cena energenata. „Komunalac“ mora da pokrije svoje  osnovne troškove kako bi pružio što kvalitetnije usluge građanima.“

U predlogu cenovnika nije bilo ni cena usluga Parking servisa, koji ne funkcioniše već sedam meseci, na naše pitanje šta se dešava sa Parking servisom predsednik opštine kaže:

„Što se tiče Parking servisa, usvojene su sve neophodne odluke, radi se na novom programu za sms uplatu parkinga, s obzirom da onaj stari nije pružao na najkvalitetniji način sve neophodne usluge. Ja očekujem da Parking servis krene sa radom uskoro, ako ne ove, onda početkom sledeće godine,“ rekao je Kamberi.

Opštinsko veće je na današnjoj sednici usvojilo i izveštaje o radu nekoliko odeljenja Opštinske uprave. Razmatralo se i izvršenje budžeta opštine za prvih šest meseci ove godine, gde nije bilo većih odstupanja u planiraniranim prihodima i rashodima. Kamberi je prokomentarisao da je stvari sada stoje potpuno drugačije i da će se pravo stanje u budžetu videti u 9-mesečnom izveštaju koji će biti urađen za nekoliko dana.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare