Kakva je situacija sa poplavama u Jablaničkom okrugu

LESKOVAC-VLASOTINCE-LEBANE-BOJNIK-MEDVEDJA

Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog upravnog okruga, govorio je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije o bezbedonosnoj situaciji i problemima nastale tokom prethodnih nekolika dana zbog obilnih padavina.

LESKOVAC

Za 24 časa palo je između 64 i 74 litara po metru kvadratnom, što je izazvalo porast vodostaja na svim rekama u Jablaničkom okrugu. Na teritoriji grada došlo je do plavljenja dvorišta domaćinstava u naseljima Bobište, Kumalak, Veliko Trnjane, Donje Stopanje, Sinkovce i Šarlince. Od strane Vatrogasno-spasilačka jedinica evakuisano je jedno lice iz Donjeg Bunibroda, kao i jedno lice iz Guberevca. Tulovska reka se izlila u Gubrevcu, Bunibrodu i Zoljevu, gde je poplavljeno 30 dvorišta.

VLASOTINCE

U Vlasotincu se reka Vlasina izlila iz osnovnog korita i došlo je do plavljenja 50 dvorišta domaćinstava, a u Šišavi je poplavljeno 40 dvorišta. Došlo je do prekida vodosnabdevanja, jer fabrika ne može da preradi vodu zbog mutnoće, pa se snabdevanje vrši iz cisterni. U planinskim selima je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom, a trenutno je bez struje oko 3.000 korisnika. Očekuje se da i op+ština Vlasotince proglasi vanrednu situciju.“

MEDVEĐA

Zbog izlivanja reke Lepaštice u naselju Kontići policija je evakuisala sedmoro dece i jednu stariju osobu. Došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom na većem delu teritorije, rako da oko 2.000 korisnika nema struju.

BOJNIK

U Bojniku je proglašena vanredna situacija za pojedine mesne zajednice i to Bojnik, Dragovac, Pridvorica, Đinđuša, Lapotince, Kacabać, Kosančić, Stubla i Gornje Brijanje, jer je u njima došlo do plavljenja i pojave bujičnih voda. Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Bojnika su na teritoriji ove opštine evakuisale šest lica. Od toga četiri iz mesta Kacabać i Kosančić i dva lica iz automobila u Pridvorici.

LEBANE

Mehanizacija radi na saniranju i regulaciji tokova bujičnih voda u naseljenim mestima u Pertatu, Ćenovcu i Bošnjacu. Nema ugroženih domaćinstava.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare