Kako zaposliti svršene studente Ekonomskog fakulteta

BUJANOVAC
Ministar prosvete u  tehnickoj Vladi Srbije Srdjan Verbic rekao je danas u Bujanovcu  da su učesnici sastanka Odbora zainteresovanih strana  vrlo kritični nastrojeni  ali da su učesnici izuzetno ponosni na Ekonomski fakultet u Bujanovcu.

“Jedna od najvaznijih stvari, o kojima mora da vodimo računa, je zaposljivost onih koji završavaju fakultet u Bujanovcu”,’ rekao je Verbic i dodao da je veoma važno i kako će se razvijati dalja podrška ovom fakultetu i saradnja sa drugim institucijama.

P6070189 P6070191

On je kao rekao vrlo bitno istakao proveru stepena i kvaliteta znanja studenata sa ovog fakulteta kao i postignnut stepen multietničkog obrazovanja na srpskom i albanskom jeziku.

Šef delegacije EU Majkl Davenport je rekao  da je delegacija vrlo ponosna sto je ekonomski

podrzala ovaj projekat preko Evropskog PROGRESA.

 

,Ovaj fakultet ima skoro 400 studenata i sada je najveci izazov njihovo zapošljavanje i saradnja sa razlicitim subjektima kojima je takvo obrazovanje potrebno”, rekao je on.

P6070194 P6070181DSC04501

 

Davenport je rekao da je razgovarao sa predsednicima opstina Bujanovac i Preševo Šaipom Kamberi i Šćiprimom Arifi i poručio da je veoma važno razvijati saradnju izmedju opština u različitim  infrastrukturnnim projektima.

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Presevo i Medvedja  Zoran Stankovic rekao je da je prioritet kvaliteta nastave na još veći nivo  i usluga koje fakultet pruža studentima.

On je istakao važnost razmene studenata sa fakulteta u Bujanovcu sa fakultetima u Novom Sadu,

Tirani, Tetovu i slično.

Bujanovca Stankovic, Davenport Arifi Bujanovca Davenport Arifi fakultet Bujanovac Davenport Šćiprim Arifi Bujanovac Davenport MUsliu

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je izrazio uverenje da će EU  i dalje podržavati ovaj fakultet.

P6070198

Predsednik opštine  Preševo Šćiprim Arifi rekao je da je sam došao  iz Nemačke  i da Ekonomski fakultet u Bujanovcu nije   samo ideja EU već sa sobom nosi i mentalitet EU.

On je rekao da je na sastanku više slušao nego što je govorio.

P6070201

“Dobro je za celu ovu regiju ne da samo nauči nešto o ovom projektu vec i da ga podrži“ , rekao je Arifi.

DSC04492

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x