Kako se rashlađuju stanovnici Lebana?

LEBANE

Vreli letnji dani su svakodnevnica i sve je teže rashladiti se i pobeći od sunca.

Lebančani nemaju mogućnost da se rashlade na obalama reka, ni da odu na bazen ili u akva-park, pa tako idu u susedne gradove i banje gde je tako nešto moguće. Jedino što im ostaje kada su kod kuće je da preko dana, kada su najveće vrućine, zatamne svoje prostorije u kući, kako toplota ne bi ulazila unutra, da piju hladne napitke i da, ukoliko poseduju, uključe klima uređaj ili ventilator.

Osim što se rashlađuju na taj način, neki koriste bazene koje su napravili u svojim dvorištima ili bazene na naduvavanje koje su takođe postavili u dvorištu pa im je to idealno rešenje za vrele dane koji su ovog leta jako zastupljeni.

Dvadesetčetvorogodišnja Natalija Pešić iz Lebana ispričala nam je šta joj pomaže da se zaštiti od toplote ovih dana:

“Imam bazen u dvorištu pa se tako rashlađujem, a takođe preko dana koristim klimu ili ventilator. Vikendom kada sam slobodna odem na neki bazen, imamo u blizini i Sijarinsku banju, a prošlog vikenda sam išla u Sokobanju.”

U Lebanu se godinama dešavalo da je nestašica vode u letnjem periodu, kada je ona najpotrebnija, pa stanovnici moraju da se snabdevaju iz cisterne ili da je kupuju. Ovog leta nije bilo tako, a građani se nadaju da je ovaj problem trajno rešen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare