Kako se kroji leskovački budžet i ko se zapošljava na odredjeno?

LESKOVAC

Načelnik Gradske uprave za finansije Dalibor Tričković u intervjuu za leskovački nedeljnik Nova Naša reč kaže da će Zakonom o finansiranju lokalne samouprave, koji je još uvek u formi nacrta, gradjani u gradoviam i opštinama ostati uskraćene za četiri posto prihoda po osnovu poreza na zarade, što će na nivou Srbije iznositi 4,8 milijarde dinara.
“U slučaju Leskovca to je skoro 41 milion dinara. Ta sredstva naći će se u Fond za kapitalne investicije, kod koga će naš grad konkurisati projektom izgradnje obilaznice u vrednosti od 180 miliona dinara”, rekao je Tričković koji je odgovrao i na pitanja ko učestvuje u kreiranju gradskog budžeta u Leskovcu, da li ima viška zaposlenih i da li se u zapošljavanju na odredjeno zbrinjavaju isključivo partijski kadrovi.

kompletan tekst u štampanom izdanju Nove Naše reči, na www.novanasarec.org.rs

i na linku

Tričković kako se kroji budžet

dalibor-trickovic-intervju-2

dalibor-trickovic-intervju-1

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Tričkov mlin bi bio ubedljiviji. I to prazan.
Tričkov mlin bi bio ubedljiviji. I to prazan.
5 godine pre

– Pitanja su bila dobra, ali da ih je gazdarica postavljala odgovori sigurno ne bi bili baš ovoliko muljavi. Ali nema veze, shvatili smo sve.

Ukratko:

– U “crna” preduzeća i uprave se po osnovu ugovora zapošljavaju crnomanjasti, a u “crvena” rumenkasti “stručnjaci”. A Sve u zavisnosti od boje partijske knjižice koju poseduje inokosni organ, tj. načelnik ili direktor. Konkretno ovaj sa fotografije ima obe i nikako da se odluči koja mu lepše stoji.
– Obilaznica nema šta da obilazi jer je odlukom premijera Vučića prvobitna trasa promenjena, pa autoput za Prištinu ne prolazi kroz Leskovac (na čemu je insistirala i još uvek insistira prištinska strana), već kroz Kuršumliju! (Zašto bi se uopšte gradio novi krak kroz Toplicu ako postojeći autoput ide sve do Leskovaca, nikom normalnom nije jasno!?) A sve to naravno znači da od pomenutih 180 miliona nema ništa!
– Načelnik nema šta da “kroji” jer rukovodi “second hand” budžetom kod koga je jedino moguće iseći uši da bi se zakrpilo d…. “Makaze” ionako nisu u njegovim rukama pa je njegov jedini posao da ubeđuje Leskovčane da moraju biti srećni i zadovojni što im je neko izdžepario 41 milion njihovih para.

P.S.
Zašto uređenje gradskog trga više niko ne pominje?

P.P.S.
Malkice je čudan osećaj kada pročitaš tekst na jednom portalu, a komentarišeš ga na drugom. 😯

dusan
dusan
5 godine pre

Znaci i mene ce zaposliti, na odredjeno, kako je bilo reci, na danu otvorenih vrata, u aprilu!?