Kako saznati koliko je radnika obolelo u Juri?

LESKOVAC

Direktorka Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Leskovcu  Aleksandra Nikolić danas nije htela da odgovori na pitanje koliko je radnika zaraženo u fabrici Jura u ovom gradu ali smo , iz njenog izveštaja po datumim o broju zaraženih, izračunali da je to trideset petoro radnika.

Sem u Juri povećava se I dalje broj zaraženih medicinskih radnika u Leskovcu.

Danas je rečeno da je u leskovačkoj bolnici obolelo još sedmoro zaposlenih a da je u Domu zdravlja obolelo još  devetoro.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao je juče da su stigli rezultati po kojima je zaraženo koronom 16 radnika Jure I da su svi oni smešteni u leskovačku Covid bolnicu.

Danas je rečeno da je potvrdjeno još sedam slučajeva ali ni Nikolić ni Cvetanović nisu hteli da objasne da li je to novih sedam slučajeva, iz 16 od juče, ili ne.

Direktorka ZZJZ je , umesto konkretnih odgovora, novinarima čitala detaljan izveštaj šta je sve ta ustanova naložila menadžemntu Jure da uradi.

Stekao se utisak da, zapravo, želi da e opravda.

Ipak, broj zaraženi raste, radnici Jure tvrde da Niklić I Cvetanović ne govore istinu I da je broj zaraženih veći.

Prenose nam I da je sinoć samo iz Vučja, varošice kod Leskovca, u bolnicu odvezeno osmoro radnika Jure a da je , navodno, trećina stanovništa u selu Brza , iz koga veći broj ljudi radi u Juri, zaraženo.

Ove informacije niko zvanično ne komentariše.

Na današnjoj konferenciji, kao ni na nekoliko ranijih, direktorka ZZJZ nije htela da kaže ni koliko je osoba do sada u Leskovcu I Jablaničkom okrugu preminulo koje su bile pozitivne na Covid 19 dok je gradonačelnik Leskovca pročitao da je marta 2019. u Opštoj bolnici Leskovac preminuo 91 pacijent i to uglavnom od malignih i kardiovaskularnih bolesti, a ove godine 74, od toga četiri od posledica zarazne bolesti kovid-19.

I dok Štab za vanredne situcije u Vlasotincu saopštava da su u toj opštini pre nekoliko dana preminule tri osobe, direktorka ZZJZ tvrdi da oni “nemaju nikakvu prijavu”.

Na pitanje novinara JUGpressa da li je ZZJZ dobio u medjuvremenu informaciju da su od korone u Vlasotincu preminule tri osobe, direktorka ove ustanove je reagovala tako što se bez reči okrenula I udaljila od govornice na konferenciji za novinare.

Nije znala ni da nam kaže ko je odgovoran za kontrolu tvrdnje Samostalnog sindikata  metalaca Srbije da menadžment Jure traži od radnika kojima je odredjena samoizolacija dolaze na posao.

U medjuvremenu su nam radnici rekli da su dobili poruku da od sutra Jura ne radi ali da nisu dobili nikakvo drugo objašnjenje.

Danas je saopšteno da je ukupno,  od početka epidemije je na teritoriji grada Leskovca 256 registrovanih slučajeva, Vlasotinca 102, Bojnika 24, Lebana 17 i Medveđe 4, odnosno 403 na nivou Jablaničkog okruga.

 Čekaju se rezultati testiranja za 242 lica.

 U zdravstvu je obolelo 85 zaposlenih, od toga u Leskovcu 78.

Zanimljivo je da je, prema podacima na zvaničnom sajtu Covid 19.rs veći broj obolelih u Leskovcu, 292 i Vlasotincu 112.

Tu razliku nadležni u Leskovcu objašnjavaju „unosom podataka, ažuriranjem“ i slično

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare