Kako prodati nekretnine preko interneta?

(PR tekst)

Da bismo prodali naše nekretnine, neophodno je da koristimo internet i sajtove koji se bave nekretninama i da osmislimo kako da oglasimo svoju kuću, stan ili poslovni prostor.

Sajtovi koji se bave oglašavanjem nekretnina privlače veliki broj posetilaca koji možda baš traže ono što vi nudite.

Potrebno je da odradite nekoliko proverenih koraka kako bi Vaše nekretnine imale veće šanse da primame potencijalnog kupca.

Procena vrednosti

Vrlo je značajno da pravilno procenimo vrednosti nekretnine. Uzmite u obzir prosečnu cenu kvadrata stambenog objekta na istoj ili sličnoj lokaciji. Vrednost objekta zatim treba korigovati prema kvalitetu izrade elemenata fasade i enterijera, i u odnosu na stepen amortizacije.

Realna procena vrednosti objekta je od značaja za dalju komunikaciju sa zainteresovanim strankama, jer sugeriše da će ceo kupo-prodajni posao biti korektno odrađen.

Oglašavanje na internetu

Takođe je veoma bitno dati ponudu u vidu oglasa na dobro posećenim sajtovima. Tu ćemo definisati tip nekretnine, cenu, lokaciju na kojoj se ona nalazi kao i ono što je u glavnim crtama definiše. Preporučujemo dobro posećene sajtove kao što je Dijaspora Online jer će vaš oglas biti vidljiviji. Na ovom sajtu u kategoriji Nekretnine odaberite podkategoriju koja odgovara vašoj nekretnini. Na sajtu Dijaspora online se već nalaze brojne nekretnine u Sbiji kao i nekretnine u inostranstvu. Ovo povećava šanse da brzo i lako prodate nekretnine.

Slike

Veoma bitno da slike budu jasne i kvalitetne. Slikajte preko dana, u trenutku kada ima najviše dnevne svetlosti. Potrudite se da slike obuhvate što više kako bi zainteresovale potencijalne kupce. Kada su slike mutne ili objekat ne vidi lepo, posmatrač oglasa brzo prelazi na sledeći oglas.

Društvene mreže

Na povećanje vidljivosti vaše nekretnine u velikoj meri utiču i društvene mreže. Pošto je veliki broj ljudi prisutan na društvenim mrežama, od velikog je značaja da se Vaša nekretnina nađe na njima. Ako ste već objavili oglas recimo na Dijaspora oglasima, možete isti taj oglas jednim klikom da podelite na fejsbuku.

Pri obilasku objekta potrebno je da istaknemo i sve pogodnosti koje određeni stambeni objekat poseduje – funkcionalnost, energetsku efikasnost, kvalitet izolacije, zidnih, podnih obloga…

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare