Kako platiti lokalne poreze

LESKOVAC

 

Gradska uprava za finansije grada Leskovca-Odsek lokalne poreske administracije obaveštava obveznike plaćanja javnih prihoda, da na osnovu izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Lokalna poreska administracija na zahtev poreskog obveznika može odložiti plaćanje glavnog poreskog duga do 2.000.000 dinara bez kamate za pravna lica i do 200.000 dinara za fizička lica, sa stanjem na dan 4. mart 2016. godine, najduže do 60 mesečnih rata uz otpis 100% kamate.

Zahtev za odlaganje plaćanja poreskog duga na rate može da se podnese Lokalnoj poreskoj administraciji najkasnije do 4. jula 2016. godine, navodi se u saopštenju.

Dakle, svi obveznici koji tokom reprograma izmire u odgovarajući broj rata glavni dug, stiču pravo na otpis celokupne kamate koju duguju na dan 4. mart 2016. godine.

Obaveštavaju se obveznici poreza na imovinu i naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine da je u toku podela rešenja za 2016. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
CIRKUS
CIRKUS
8 godine pre

Ko je unistio poresku politiku?

leskovcanin
leskovcanin
8 godine pre

U ovom gradu neki placaju kamate a nekima se otpisuju. Pre izvesnog vremena smo platili kamatu i to dosta veliku i niko nam nije rekao da moze da se otpise, a ceo dug smo platili odmah u gotovini. Dok je posle par dana svima otpisana kamata, cak su dobili mogucnost da otplacuju u ratama. Znaci, poreska uzima od onih koji imaju i stalno placaju ali se desi da nekada im promakne ta uplata iz nekog razloga jer se i resenja ne salju kako bi trebalo da se salju,vec kako stignu i kako imaju volju radnici u poreskoj upravi. Kako nam je receno jednom prilikom:”mi saljemo kad hocemo i kako hocemo”. Oni koji placaju oni i kamate placaju za one koji ne placaju. Odlicno je ziveti ovde, morate imate veze i vezice za sve. Sramota

KO JE NESPOSOBAN?
KO JE NESPOSOBAN?
8 godine pre
Odgovori  leskovcanin

Da li to znači da nam je poreska suvišna, da nikad nije ni radila svoj posao, da je nesposobna da ostvari svrhu naplate poreza a to je PUNJENJE BUDŽETA i stavljanje tih para na raspolaganje za socijalno najugroženije slojeve, ali i na razvoj iz sopstvenih prihoda.

siromasni ce stradati, dok bogate stite
siromasni ce stradati, dok bogate stite
8 godine pre

Hahahahaha dodvoravaju se gradjanima. Ipak mislim da ce im to dodje glave. Jer ako ne plate porez oni koji imaju imovinu, onda drzava i gradovi nemaju pare da namiruju potrebe onih koji su manje imucni. Iz poreza se finansira sirotinja, deca, skolske djacke potrebe, trudnice, bebe bolesni, socijalni slucajevi. Kad nema poreza, Grad dize kredite, jer nece da gurne ruke u dzep imucnih. Grad stiti imucne, a stradaju najsiromasniji slojevi drustva. U normalnim zemljama se oporezuje sve i sve se vrati onima sto nemaju.Kod nas se i dalje stite oni koji imaju, od onih koji nemaju. A moze li moja baba da trosi kredit, da transferise pare iz republike i da vodi finansije koje se same vode jer niko nista ne naplacuje? A sto pa da se svadja , stara je za kavgu.