KRSTIĆ: GREJANJE NEGDE POBOLJŠANO ZA 30 POSTO

LESKOVAC

Direktor  JKP Toplana Nebojša Krstić  rekao je da je grejanje na nekim lokacikam u Leskovcu “poboljšano za 30 posto”.

 

On ej na pitanje JUGpressa da oceni ovogodišnju grejnu sezonu, kao i situaciju da svi korisnici nemaju isti kvalitet grejanja rekao:

“Mi smo sada imali jedan ledeni talas i to smo uspešno prevazišli upravo zahvaljujući novim ulaganjima u podstanicama i novoj pumpi. Imamo sitene pojedinačne probleme i naše su ekipe danonoćno na terenu, u tri smene rade i servisna služba i sve toplane, tako da smo uvek spremni da reagujemo. U sistemu sada nemamo velikih problema. Činjenica je da je nekome 19 stepeni malo, i mi bismo želeli da svi imaju preko 20 i trudimo se da to postignemo. Nije bilo lako da se sistem ujednači. U toplani Dubočica ćemo kupiti frekfrentnu pumpu koja košta 5 miliona upravo zbog toga što kada dođe hladan period ova podstanica uzima koliko njoj treba, i ako ona uzme svu toplotu, druge podstanice koje nisu automatske mogu da ostanu sa slabijim protokom i slabijim grejanjem. Uprvo zbog toga je potrebno da se kupi frekfrentna pumpa. Sreća je to da je vreme bilo dobro dok smo ujednačavali parametre, tako da mislim da je grejanje u gradu korektno”, rekao je Krstić.
“Na pojedinačne probleme kojih ima reagujemo odmah. Na primer, krenuli smo sa rešavanjem problema koji je star godinama, reč je o zgradi Udruženja penzionera i PIO fonda. Grejanje je tako već poboljšano za 30 posto, a narednih dana će to biti završeno. Dalje, zgrada u ulici Cara Lazara imala je samo dva protoka, i uspeli smo da taj protok povećamo šest puta, tako da je grejanje u zgradi značajno poboljšano. Uz sve te sitne probleme, mi imamo i jedan malo veći problem. U nekim stanovima temeratura je prilično visoka, a kada se sistem stabilizuje dobiće se normalna temperatura, kako bi se polako pripremali za merenje i obračun prema potrošnji. Ove godine 20 posto konzuma meri se po potrošnji, čime se poštuje Zakon o racionalnoj potrošnji energije”, dodao je on.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare