Kako je biti “Zvezdica”?

LESKOVAC

Milena Jovanović, nekadašnja članica “Zvezdica” govorila je na  svečanosti povodom 15 godina rada  kako je to biti član ovog hora.

Ona je rekla da je pre desetak godina došla na audiciju, ali profesorka Jelena Cvetković rekla da je „neozbiljna, nemirna i da se mnogo smeje“, te da su to razlozi zbog kojih nije poželjno da bude član hora.

„Uspela sam iz drugog puta, sledeće godine. Desetak godina kasnije mi se to vraća, dobila sam ozbiljan zadatak, a ponašam se ovde neozbiljno, te sa sobom ponela i maramicu, jer ne znam kako ću da izgledam na kraju govora. Planirala sam da napišem govor, ali sam rekla sebi da to nema potrebe, nego kad stanem na scenu krenuće reči same, jer je to ipak hor u kome sam provela skoro deceniju i sigurno ću moći da kažem nešto iz srca. Znajte da „Zvezdice“ nisu samo tri reda koja stoje na sceni. To je proces od četiri čoveka u publici u Jagodini do 1000 čoveka u Poljskoj! „Zvezdice“ su uspomene koje ostaju sa nama i kad napustimo hor! „Zvezdice“ su naša poznanstva širom Evrope! „Zvezdice“ su suze koje lijemo kada čujemo da smo ušli u Gran Pri, da smo pobednici kategorije, ali i suze kada ispred 1000 ljudi jedini pogrešite koreografiju koju ste radili tri meseca! Pominjali smo nagarde koju su osvojene, ali one će ostati da stoje na zidovima prostorija, ali prave nagrade za sve nas bivše, sadašnje i buduće članove jesu prijateljstva koja smo ostvarili širom Evrope i Srbiji. Naše nagrade su pečati u pasošima koje smo prebrojavali kad god bi prešli granicu. Moja najveća nagrada je kad u sred Novog Sada sretnem osobu koju sam upoznala pre četiri godine na festivalu i ne zove me imenom nego kaže „Gde si Zvezdice!““

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare