Kako do gasa u Leskovcu ?

LESKOVAC

Kako da se domaćinstva u Leskovcu priključe na gas i tako smanje izdatke iz kućnog budžeta za energente, pokušavala je da sazna nedavno novinarak.

Na konstataciju da Ministarstvo energentike navodi da je broj domaćinstava koji se priključuju na gasovodnu mrežu manji zato što lokalne samouprave ne prihvataju da smanje takse i pitanje da li je grdau Leskovcu sugerisnao da to uradi, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je odgovorio sledeće: ” Podsetiću vas da smo mi kao grad ove godine investirali 66 miliona da bi napravili tri trake, jednu prema Zelenoj zoni, druga kroz Bulevar Nikole Pašića i obilaznicom do Toplane, a treća preko Radničkog naselja do Zdravlja, odnosno SRC „Dubočica“.

” Mi smo tada oslobodili „Srbajagas“ taksi da bi investirali. Mislim da je to od zajedničke koristi. Mi dobijamo gas, dobru i kvalitetnu investiciju, a njima je mnogo lakše da to rade. Ono što je prioritet države je da se završi od Leskovca do Vranja, a mi ćemo i dalje da rešavamo imovinsko-pravne odnose koji su najkomplikovaniji. Tu uvek spora, uvek pokušavamo da se sporazumno dogovorimo sa vlasnicima… To su parcele koje ničemu ne služe, ne održavaju se, nisu u funkciji, a narod kad vidi da nešto može da dobije od grada ili države, onda ima maksimalne zahteve. Ja smatram da kad su svi po malo nezadovoljni da je to najbolje rešenje”, rekao je Cvetanović.

“Što se tiče taksi za domaćinstva, naše je da omogućimo da gas dođe do domaćinstva. Da li je to skupo ili ne, to mora svako ponaosob da proceni. Ja imam zahtev već godinu dana da se poveća cena vode, cena usluga autobuske stanice, mnogih energenata… Sve vreme odugovlačim taj proces koji je neminovan, a zahtevi su ponekad nerealni. Traže vodu, a kad im voda dođe do kuće onda bi ako to može da bude gratis. Trenutno nemam sve podatke, pa ne bih da komentarišem. Ministarstvo radi svoj globalni problem, a mi u lokalu smo ti koji imaju direktni kontakt sa ljudima i pokušavamo da budemo fleksibilni, a s druge strane moramo da vodimo i ekonomiju”, rekao je Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare