Kad je Leskovac bio. . :U onoj vreme kad smo imali mnogo vreme i umejali da se družimo

LESKOVAC

U toj vreme Mile Merza je pravija i u čaršiju nosija – ,,neonske” cipele, a pošto nesu mogli da zgodiv da kažev – neonske – leskovčani su gi vikali – ,,najlonske”. Cipele su svetlele na – gaz.

Merza skine gumene štikle na cipele, pa u štikle napravi rupe, u tej rupe turi sijaličke i poveže gi ss prekidač. Ondak gumene štikle iseče ozgor i napravi ko ramovčiki i u tija ramovčiki uglavi malečka avionska stakla – ko prozorčiki. Ondak ss žice poveže prekidači i baterije, a baterije vrže ss kanp za noge odma iznad zglobovi i toj s unutrašnje strane ispod nogavice od pantalone – da se baterije na vidiv. I kd digne nogu – on da kontakt i sijaličke se upaliv, a kd nagazi na pete – sijaličke se ugasiv i takoj –

kako se koja noga diza i spušta takoj se i sijaličke paliv i gasiv.

Malo posle po toj – pročuveni Boža Rogonja je na sve prodavnice ,,Obuće” u bivšu Jugoslaviju – prodavaja ,,radno vreme” nacrtano na karton. Boža Rogonja je pravija mašne i prodavaja gi je po kafane, u čaršiju i kude stigne, a nosija gi je i na Slobodana Stojanovića Šupljagu, zvanog Cisla, načelnika Urologije i Mitu Gavrilovića Dživdžana, načelnika Hirurgije. Kd ednput beše doneja mašne na Cislu – u Cislinu kancelariju se sobrale medicinske sestre jer je Boža Rogonja bija mlogo šarmantan i znaja je da priča šale i vicevi. Al, doktor Cisla bija nešto prinervozan i kd videja kolko se nji sobralo u kancelariju počeja da vika:

,, Otvorite malo prozor da uđe svež vazduh, da se kancelarija izluftira! Mlogo je zagušljivo!”

A Boža Rogonja mu vika:

,,Slušaj Cislo – da je svež vazduh dobar i vrapci bi bili – ko ćurke! Oni su po cel dn i cel noć na vazduh i da je svež vazduh dobar porasli bi ko ćurke i ne bi bili ovakoj malecki i zakržljali!”

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Žal
Žal
3 godine pre

Kude se denuja onaj Leskovac ?