KAD DOĐE DO HAVARIJE, PLAĆA SE 40 POSTO REGULARNE CENA VODE

LESKOVAC

Na današnjoj 94. sednici Gradskog veća data je saglasnost JKP „Vodovod“ na odluku o dopuni tarifnog sistema novom kategorijom usluga. Nadorni odbor JKP „Vodovod“ dostavio je zahtev za uvođenje nove kategorije, reč je o „ceni izgubljene vode po metru kubnom, na osnovu nastale havarije, na unutrašnjim vodovodnim instalacijama, na instalacijama iza vodomera, po ceni od 40 posto,u zavisnosti od kategorje potrošača, bez obračuna troškova kanalizacije“.
Poznato je da su ovlašćeni radnici JKP „Vodovod“ prilikom redovnog očitavanja stanja na vodomerima, više puta uočili da dolazi do kvarova na unutrašnjim vodovodnim instalacijama, i po tom osnovu dolazi do gubitka iz vodovodne mreže, zbog čega potrošači dobijaju enorno visoke račune.
-Da bi se takve sporne situacije izbegle, JKP „Vodovod“ izlazi u susret svojim potrošačima na taj način što im omogućuje da sav nastali gubitak zbog curenja vode iz gradske vodovodne mreže bude obračunavan po ceni od 40 posto u odnosu na regularnu cenu. Do sada su enorno visoki računi, koji su bili posledica havarija, najčešće završavali na sudu, objaslila je Slađana Kostić Stoljiljković iz Gradske uprave za privredu i poljoprivrdu.
Ova kategorija primenjivala bi se u slučajevima kada ovlašćeni radnici JKP „Vodovod“ utvrde da je do havarije došlo u tekućem mesecu, na osnovu zapisnika na terenu, i to: u delu instalacije koje korisnik održava (ukoliko potrošač ne otkloni kvar u sledećem mesecu, naknada za utrošenu vodu obračunavaće se po važećim cenama) i ukoliko je mesečni obračun potrošnje vode u datom periodu višestruko veći od prosečne potrošnje potrošača.
Da bi ostvario ovo pravo, potrošač kod koga je došlo do havarije mora da dostavi zahtev JKP „Vodovod“, a potreban je i zapisnik komisije za rešavanje spornih pitanja po reklamacijama građana za uvećanu potrošnju vode.
Dakle, nova kategorija usluga primenjivala bi se bez obračuna troškova kanalizacije i iznosila bi 40 posto od regularne cene vode.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare