Kabinet saopštio da je Cvetanović bio u Prilepu i Strumici, medijski popularnu masku ne pominju

LESKOVAC

Iz kabineta gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića medijima je mejslom poručeno da sa sajta grada Leskovca “mogu da preuzmu” vest o boravku, kako je navedeno “poseti predsednika Federacije evropskih karnevalskih gradova karnevalima u Prilepu i Strumici”.

U rečenom tekstu se navodi da je “gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji od novembra 2018. godine obavlja i funkciju predsednika Federacije evropskih karnevalskih gradova u Srbiji sa delegacijom iz Srbije, proteklog vikenda boravio je u Prilepu i Strumici.

Cvetanović je ovom prilikom posetio karnevale koji se godinama unazad održavaju u ova dva grada iz Severne Makedonije.

Pored leskovačke karnevalske grupe, koja je svojom grupnom maskom „Metamorfoza“ osvojila prvo mesto na karnevalu „Pročka“ u Prilepu, učestvovale su i grupe iz Rakovice, Banje Koviljače, Šapca, Bele Crkve, Požarevca, Vrnjačke Banje.

Pored Cvetanovića u Prilepu i Strumici boravili su član borda FECC-a iz Nemačke Jurgen Šmit, član borda FECC-a iz Belgije Gaj Van Der Ejken, član borda FECC-a iz Makedonije Aleksandar Cicimov, član borda FECC-a iz Rakovice Aleksandar Vasović. Delegaciju iz Srbije i sve ostale goste dočekali su gradonačelnici Prilepa i Strumice, Ilija Jovanovski i Kosta Janevski, koji su takođe članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Predsednik FECC-a za Evropu Lars Algel, koji je takođe posetio prilepski i strumički karneval, je Goranu Cvetanoviću, kao novoizabranom predsedniku FECC-a za Srbiju, uručio medalju”, navodi se u objavi koju prenosimo u integralnoj verziji.

U ovoj objavi se nigde ne navodi informacija o tome kako je i kad nastala fotografija Cvetanovića u odori faraona koja je proteklih dana deljena po društvenim mrežama a kojoj su se intenzivno bavili i tabloidi i televizije vrlo blsike SNS-u ili pod direktonom kontrolom ove stranke.

O tome šta je posao pr službe , u ovom slučaju Cvetanovićeve, u ovakvim i sličnim kriznim situacijamabi neko trebao definitivno da im objasni.

I njemu i njima. Al neko ko to zna.

Sem ako nije fora u popularnosti, makar i lošoj i punoj podsmeha i nipodaštavanja.

Samo zato što neko mediijima nije poslao informaciju o čemu se, zapravo, radi.

U takvim situacijama je potrebno profesionalno postupanje onih koji ZNAJU kako treb a da s euradi posao.

To što se “prave mrtvi” je najgora solucija.

Sem ako cela medijska kampanja nije dirigovana “odozgo”.

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
лесковчанка
лесковчанка
5 godine pre

Karneval u Leskovac i …. kome je od toga bolje u našem gradu. Jel to neko novo radno mesto? Putovali džabalebonje od nas trošak i jos da aplaudiramo . Kako da ne? Mi nismo bili u Srumicu i Prilep i nismo mogli da vidimo sliku. Ko je pustio u etar? Nismo morali da znamo da on djuska kao faraon dok mi ovde mislimo kako do prvog. Bio na krneval i jedina njegova obaveza je bila da se slika sa kapom koju nose predstavnici karnevala. Kolko kostaju ovi kostimi i ko to placa. Šerif, faraon baš se pitam šta ce da bude sledece.

Milanko
Milanko
5 godine pre

Svrha odlaska na neko takmicenje, pa makar to bio i karneval, je pobeda ili ostvarivanje sto boljih rezultata. Mi smo osvojili prvo mesto i o tome treba da se pise. A odelo u kome je bio predsednik FECC-a, nije od preveliko znacaja za bilo koga od nas. Nekome je simpaticno, nekome smesno, ali kakve vajde imamo od toga. Bitno je i ostace upamceno, opet napominjem, to da se nasa delegacija vraca iz Severne Makedonije sa zvanicnim pohvalama i nagradama.

Bokica
Bokica
5 godine pre

Leskovac je grad u kome se odrzava karneval i za to je dobio brojna priznanja. Logicno je da gradonacelnik posecuje i druge karnevale i postuje pravila oblacanja na istim. Gradonacelnik je ujedno i predsednik federacije karnevalskih gradova.

Sofi Marso
Sofi Marso
5 godine pre

Nema razlog da se podiže velika prašina oko posete gradonačelnika karnevalima u Strumici i Prilepu. Ako hoćemo da razvijamo turizam, treba nešto i da ponudimo. Kareval u Leskovcu je kvalitetna i posećana manifestacija pa je noramlno ako dolaze karnevalske grupe iz Strumice i Prilepa u Leskovac, da im uzvratimo. Gradonačelnik je samo radio svoj posao kao predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Sofija
Sofija
5 godine pre

Lepo je receno da je cela delegacija bila maskirana sto je i bilo neophodno za tu priliku. Nema potrebe da se od toga pravi senzacija i cudo kad to nije.