Jumko najavljuje krivičnu prijavu, tvrde da su “insinuacije” da njihove platnene maske ne štite

VRANJE

Kompanija Jumko najavila je krivičnu prijavu zbog kako navode ” insinuacija u javnosti” da maske koje oni proizvode ne štite od virusa i nisu korisne.

Jumo (YUMCO) u saopštenju dostavljenom medijima navodi da takve ocene narušavaju ugled kompanije i dodaje da su posle proglašenja vanrednog stanja počeli proizvodnju pamučnih i vodoperivih maski za višekratnu upotrebu, za koje su korisnicima ponudili i uputstvo o upotrebi.

“Insinuacije da maske koje proizvodimo ne predstavljaju zaštitu od virusa i da nisu korisne predstavljaju ozbiljno narušavanje ugleda naše Kompanije i neopravdano dovođenje u sumnju svega što u ovoj situaciji preduzimamo kako bi pomogli našem narodu”, navodi se u kompanijskom saopštenju izdatom posle tvrdnji koje su izrečene danas o tome da njihove maske nisu adekvatna zaštita.

Jumko je najavio i da će ispravnost svog rada dokazati na sudu i najavio je da će protiv onih koji pokušavaju da dovedu u pitanje rad te kompanije “služeći se lažima” podneti krivične prijave.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da pamučne maske ne mogu da budu korisne u situaciji kada postoji bliski kontakt sa drugom osobom ili kada je udaljenost oko jednog metra, ali da je, ukoliko je udaljenost veća, bolje imati i takvu masku nego ništa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare