JUGU SRBIJE UKIDAJU I VOZOVE

LESKOVAC

Udruženje ljubitelja železnice saopštilo je danas,  povodom ukidanja vozova južno od Leskovca, da iz Beograda saobraća  više vozova za Budimpeštu nego Leskovac i Vranje

 

Opštine Vranje i Vladičin Han, i južni deo opštine Leskovac za vreme radova na Koridoru 10 ostaće potpuno bez železničkog prevoza, iako je pruga prohodna sve do Vranjske banje, saopštilo je ovo udruženje koje pita kako je  za vreme radova na Barskoj i Novosadskoj pruzi uvek bio organizovan saobraćaj do stanica na granici zone radova, i alternativni prevoz za brze vozove.

“Južna pruga je diskriminisana”, ocenjuje Udruženje ljubitelja železnice I dodaje da je još  početkom 2016. ukinuto  pola vozova koji saobraćaju južno od Leskovca.

“ Ostala su jedino dva para brzih vozova za Skoplje, dnevni i noćni, i jedan par lokalnih putničkih, sve do početka radova na Koridoru H 18.aprila2016. Od tog dana južno od Niša ostalo je samo  4 para lokalnih vozova do Leskovca, a do Vladičinog Hana i Vranjske banje ni jedan, iako je dotle pruga prohodna”, saopštava ovo udruženje koje konstatuje da se sve ovo dogadja u godini jubileja 130 godina voza za Leskovac i Vranje.

Radovi će trajati do proleća 2017. što znači da će đaci, studenti, radnici, poljoprivrednici, i uopšte svi stanovnici Jablaničkog i Pčinjskog okruga imati znatno pogoršane transportne veze, upozoravaju iz ovog udruženja.

Udruženje ljubitelja železnice zahteva da se hitno vrati saobraćaj putničkih vozova na prohodnom delu pruge od Leskovca do Vranjske banje, a da se južno od Vranjske banje omogući alternativni prevoz autobusima od Vranjske banje do Preševa.

“ Već 19.aprila poslali smo  dopise Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i „A.D. Srbija voz“. „Srbija voz“ sav saobraćaj putničkih vozova vrši po obavezi javnog prevoza, koja se sufinansira iz budžeta, novcem svih građana Srbije. U praksi, vidi se da ta obaveza postoji za ekonomski jaku regiju u okolini Beograda i Novog Sada, a za ekonomski slabiju Južnu prugu ta obaveza ne važi”, navodi ovo udruženje koje konstatuje da je “najočitiji primer diskriminacije “ to što od  21 novih električni vozova proizvođača „Stedler“ ni jedan ne saobraća na Južnoj pruzi.

“Osim pruga za Smederevo i Požarevac, ovo je jedina elektrifikovana pruga na kojoj nema ovih vozova. Kako će ove godine pristići i 27 dizel vozova iz Rusije, nedovoljno voznih sredstava nikako ne može biti izgovor, navode u ovom udruženju.

Danas ima tri para vozova iz Beograda za Budimpeštu, a na Južnoj pruzi je u red vožnje upisano samo dva para, i tako je već godinama. Još 2009. ukinut je popodnevni voz iz Beograda za Skoplje i jutarnji iz Skoplja za Beograd, iako je od tri para polazaka vozova ovaj bio najpopunjeniji.

Za red vožnje za 2017. se planira ukidanje jedinog para dnevnih brzih vozova između Beograda i Vranja. U tom slučaju bi ostao samo noćni, koji u jako nezgodno vreme, u gluvo doba noći prima i otprema putnike u Vranju i Leskovcu.

Udruženje ljubitelja železnice će se javnim delovanjem zalagati za minimalno dva para dnevnih vozova između Beograda i Vranja, ujutru i popodne u oba pravca, povećanje broja polazaka lokalnih vozova, i usklađivanje reda vožnje sa smenama đaka, radnika i studenata.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Karlo Polak
Karlo Polak
8 godine pre

Захваљујемо се “ЈУГПРЕС”-у што је обајвио наше саопштење. Сматрамо да је учињена велика неправда Југу Србије, и надамо се да ћемо заједно допринети да се неке ствари доведу на своје место. Када постоји нека неправда, можда је и највећи грех ћутати и пуштати да пролази, јер у том тренутку постајемо одговорни за исту, што смо допустили. Не може нико више допринети да постанемо уређено друштво до ми сами.