JUGpressu pisao Nemanja iz pozorišta, guglao danas i video da je za njegovu grešku u ranijem pisanju kriv naš tekst iz 2016. godine

LESKOVAC

Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress danas u 16.02 minuta pisao Nemanja ( koji je danas u 11.31 zvao da nam kaže da je obaveštenje ispravljeno i upozori da nismo trebali da pišemo o tome) iz pozorišta i poslao demant.

Nemanja iz pozorišta je zvao u 16.11 minuta i u telefonskom razgovoru glavnoj i odgovornoj urednici rekao da je to njegov lični demant i da u njemu piše da je danas guglajući našao tekst na sajtu JUGpressa od 27.05.2016. godine u kome je reč “žardinjera” napisana kao „žandinjera“.

Pa kaže Nemanja, koji nam je rekao da je zadužen za kontakte sa medijima , da je ona zapravo , kada je pisao ranije ovo upozorenje, upotrebio taj izraz zato što je danas kad je guglao video da je JUGpress pre osam godina tako objavio.

Nemanja je do ovoga došao od 11.31 , kada nam je rekao da je greška ispravljena i još uvek nije , očigledno, “guglao”, do 16 sati kada nam je poslao mejl sa adrese Narodnog pozorišta. U medjuvremenu je “guglao”.

Urednica je Nemanji objasnila da ne može on da šalje “lični” demant ispred ustanove u kojoj je zaposlen koa i da njega niko u tekstu, koji je nastao na osnovu informacije naših čitalaca, nije spomenuo. ž

Nemanja je reko da će sutra da vidi sa direktorom, da pošalju zvanični demant.

Ali, iako nemamo obavezu da ovo, po Zakonu o informisanju, objavimo, ipak činimo izuzetak.

Zato što , smatramo, građani zaslužuju da znaju sve aspekte ovog “slučaja”.

A još više zbog toga što sumnjamo da Nemanja nije već nekoga “konsultovao” oko ovoga, možda ne iz pozorišta ali svakako, recimo, iz kabineta gradonačelnika koji se sa njim na jučerašnjoj podeli SNS informatora vrlo srdačno pozdravio.

A ako je Nemanja ovo poslao na svoju ruku, onda neko stvarno ima ozbiljan problem u organizaciji posla i tome što mu se autoritet ne poštuje pa svako kože da radi šta mu padne na pamet.

I, da, sve to plaćaju građani Leskovca.

A Nemanji se zahvaljujemo na ukazanom poverenju i upornosti da, u radno vreme, pronađe primer pogrešno napisanog naziva na JUGpressu od pre osam godina, a ne, recimo, da ukuca na guglu “kako se kaže žardinjera ili žandinjera” i za par sekundi reši svoju dilemu.

Nemanja nam u razgovoru nijer odgovorio zašto je ispravljao jutros ranije napisano.

 Jedina je nezgodacija, može biti, što predstavnici Komisije programa „Prestonica kulture Srbije“, koji su juče obilazili pozorište, zasigurno nisu “guglali” JUGpressov tekst iz 2016. godine i ne znaju da je on, kako tvrdi sa “naknadnom pameću” Nemanja, kriv za pogrešan natpis ispred ustanove kulture koja se finansira iz budžeta grada Leskovca, znači od para svih građana. 

A evo i mejla u integralnoj verziji.

„JUGPRESS“ Leskovac
-Uredniku portala-

Demant na vest objavljenu na portalu www.jugpress.com dana 28.02.2024.godine „Čitaoci javljaju: A ispred pozorišta…“

Poštovani,
Dana 28.02.2024.godine na Vašem portalu objavljena je vest sa naslovom „Čitaoci javljaju: A ispred pozorišta...“, a u kojoj vesti je objavljena fotografija, na kojoj se vidi natpis „Ružno je bacati pikavce u žandinjeru“, a u tekstu same vesti navedeno je da je neko iz Leskovačkog pozorišta koje finansiraju svi građani ovog grada nadenuo novo ime žardinjeri, pa se ona u njihovoj kreaciji zove „žandinjera“. 
 Od  v.d. direktora  Narodnog pozorišta Leskovac sam dobio  nalog da se u žardinjeri sipa malč i stavi stubić sa natpisom „Ružno je bacati pikavce u žardinjeru“, pošto je on lično u večeri pre ovoga naloga očistio žardinjere od pikavaca. S obzirom da predmetna betonska stvar kockastog oblika, nije klasična žardinjera( za moja shvatanja žardinjera je manja stvar) guglao sam da bih bio siguran kako se tačno zove. Naišao sam na konkretnu vest sa Vašeg portala objavljene dana  27.05.2016.godine „Milion i po za table za umrlice“,  gde ste istu tu  betonsku stvar kockastog oblika nazvali „žandinjerom“,.

Kako ne bi sebe i Narodno pozorište Leskovac doveo u neprijatnu situaciju, verujući da su portal i novinari obrazovaniji u pisanom smislu, upotrebio sam ovaj naziv misleći da je to ispravno.
Ističem da nije u pitanju slovna greška i da sam ja dovedem u zabludu , upravo zbog članka koji je Vaš portal objavio dana 27.05.2016. godine.

Dana, 28.02.2024.godine

Srdačan pozdrav,
Nemanja Kostić
Saradnik za osnose sa
javnošću i marketing
Narodnog pozorišta Leskovac

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mali Djurica
Mali Djurica
1 mesec pre

Guglaš u radno vreme? Sigurno si aktivan i u botovanju po društvenim mrežama…
Inače, postoje sajtovi gde se lako može saznati nešto o pravopisu, ne koriste se mediji za to. Proguglaj malo i to, nije teško.

Čisto bez zameraju bilo kome
Čisto bez zameraju bilo kome
1 mesec pre
Odgovori  Mali Djurica

Svi sve znate za druge a u stvarnosti ništa neznate jer neznate da razmišljate. Ne vređam nikog i ne branim nikog ali prosto me nerviraju određene stvari koje pojedinci pišu a da ponekad ne razmisle. U današnje vreme većina poslova je vezana za tehničke uređaje pa samim tim za računare (kompjutere, tablete, mobilne telefone) a samim tim je i veliki broj zaposlenih vezan za internet bez koga ne bi mogli da obavljaju osnovne radne zadatke i obaveze, sviđalo se to njima ili ne. Prema tome ne treba osuđivati nekoga zbog korišćenja interneta u radno vreme. Za druge stvari ne komentarišem već samo za ono što ne treba pozivati nikog.

Haha
Haha
1 mesec pre

Sta se bre nalupa gluposti pa ti sad nepismeni čoveče… imaš ti jos da guglas. Sedi jedan.

Ma daj
Ma daj
1 mesec pre

Dečko ukapirali smo da si nepismen ne moraš demante da pišeš nego sedi tamo kad su te već stranački ulebili kao i još nekolicinu njih koji ništa bolji nisu. NapreDNO!