Jovica sa terase pomaže komšijama pesmom

NIŠ

Nišlija Jovica Smiljković živi u Minovom naselju, a pobrao je simpatije svojih komšija zbog koncerta koji drži sa svoje terase i tako sugrađanima krati vreme u izolaciji. Nekome možda i ne prija Jovičino pevanje, ali je sasvim sigurno da ima onih koji uživaju u tome, a i onih koje nasmeje što je svakako dobro u vreme stresne situacije. Otišao je Jovica i dalje od terase, pa za sve one koji bi da se malo razvesele preko svog Fejsbuk profila organizuje koncerte koje mogu svi da prate.

               Jovica kaže da je na ideju da priređuje nesvakidašnje koncerte došao shvativši koliko je ljudima teško da dane provode zatvoreni u svojim kućama lišeni dnevne rutine na koju su navikli.

               „Sa pesmom sam počeo od prvog dana kada je proglašena izolacija. Nastupam po okončanju aplauza  za medicinske radnike u 20. Tada sedam za računar i počinjem sa koncertom uživo, a zadovoljstvo da me slušaju ne uskraćujem ni svojim komšijama. Uzmem mikrofon, pustim matricu i pesma kreće“, priča Jovica.

              Želja mu je  da ljudima podigne raspoloženje s obzirom na to da su svakodnevno suočeni sa zabrinjavajućim vestima zbog pandemije korone.

             „Prvi cilj mi je da bar na kratko zaborave na ovu muku koja nas je snašla. Drugi, još važniji, je da ih zadržim kod kuće. Računam, lakše će im proći vreme uz moju pesmu pa će se možda predomisliti ako su nameravali da izađu iz svojih kuća“, dodaje Jovica i dodaje da mu je mnogo drago što su ljudi podržali ovu njegovu ideju, a za njegovu pesmu za terase se čulo i u regionu.

                     Jovica za sebe voli da kaže da je „poluprofesionalac“ jer se pevanjem bavi nekoliko godina a ima i svoj bend. Međutim, oni koji su imali prilike da ga čuju složni su u oceni da je mnogo bolji od brojnih „profesionalaca“.

                   „Nastavicu da zabavljam ljude sve dok ovo zlo ne prođe, da nam svima bude lakše“, zaključuje Jovica.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Vesna
Vesna
3 godine pre

Lepo je to sto ste objavili ovaj clanak ali zasto vise niko ne prica o njemu? Zasto nijedna televizija, muzicka emisija ne zove ovog Coveka, Ljudinu, Humanitarca, Titana… Zasto???????????????? Covek zasluzuje nagrade, zahvalnice.. Pozdrav i postovanje redakciji. Pozdrav svim dobrim ljudima.

Vesna