Jovica Pavlović izabran za predsednika Skupštine RK Dubočica

LESKOVAC

Rukometni klub „Dubočica 54“ održao je vanrednu sednicu skupštine kluba, a po rečima predsednika Upravnog odbora kluba Srbislava Nešića praktično se radi o redovnoj sednici.

„Izmenom statuta Rukometnog saveza Srbije uvedena je funkcija predsednika skupštine, pa je iz tog razloga ova sednica vanredna.“

Za predsednika skupštine izabran je Jovica Pavlović, a dopunjen je i Upravni odbor novim članovima, Markom Savićem i Aleksandrom Cvetanovićem.

Na sednici je podnet i usvojen i izveštaj o radu RK „Dubočica 54“ u periodu januar 2020-januar 2022. godine, sa finansijskim pokazateljima. U izveštaju je rečeno da klub nema dugovanja, da su i ona dugovanja koja su postojala u ranijem periodu izmirena, te je finansijska situacija stabilna, za šta se najveća zahvalnost duguje lokalnoj samouopravi. Na sportskom planu je ostvareno ono što je isplanirano, klub je među najboljima u zemlji, a želja za neku bližu budućnost je i plasman u neko međunarodno takmičenje. U planu je jačanje rada na popularizaciji kluba i rukometa među decom, kako bi se na taj način stvorila veća baza iz koje bi se kasnije regrutovali prvotimci i kako bi se klub više oslanjao na sopstvene snage. Kapiten i sportski direktor Aleksandar Marinković je rekao da je rad sa podmlatkom veoma problematičan.

„Mi, kao i mnogi gradovi u Srbiji, imamo problem što nismo univerzitetski centar, pa mladi nakon srednje škole odlaze na studije i mi, realno, nismo u stanju da ih zadržimo u klubu. S druge strane, naš trenutno najbolji klub „Vojvodina“ ima samo jednog igrača iz Novog Sada.“

Novoizabrani predsednik skupštine Jovica Pavlović je na sebe preuzeo i obavezu da u narednom periodu organizuje rad Sekcije veterana RK „Dubočica 54“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare