JOŠ JEDNO POLITIČKO UBISTVO U MAKEDONIJI

STRUGA

 

Danas oko 13.20 je uStrugi ubijen  Argetim Asani , funkcioner Demokratskog preporoda, male stranke koja okuplja Albance.

Asani , koji je bio i zamenik direktora makedonske Poreske uprave, se povezeuje  sa Demokratskom unijom Albanaca ali je iz te stranke danas stiglo saopštenje da on nije bio njihov član.

Na njega je danas pucano iz „golfa“ u pokretu, prenose JUGpressu albanski izvori.

Ovo je drugo ubistvo za samo par dana u Makedoniji a u pitanju su stranački funkcioneri partija U četvrtak je u jednom restoranu u Kumanovu ubijen  Džemail Redžepi , komandant Sciponja (orao), bivši  komandanta u okolini Kumanova (selo Slupčane iz 2001 godine ).
Ranjeni su Šefki Redžepi i Gani Demiri.

Redžepija , koji je bio funkicioner DUI , ubio je drugi pretendent za vodju te stranke u Kumanovu Bajram Limani, koji važi za čoveka veom bliskog  čefu te stranke Aliju Ahmetiju i za njegovog kandidata na stranačkim izborima u tom gradu.

Limani se iste večeri predoa makeodnskoj policiji a predhodno je za televiziju na albanskom jeziku rekao da je pucao u samoodbrani..

 

 

 

Dobri poznavaoci prilika strahuju da bi moglo biti još ubistava i dovode ih u vezu sa nastojanjima da se Ali Ahmeti skloni sa vodećeg mesta u DUI što je , kažu, prouzrokovano nezadovoljstvom njegovim angažovanjem .

DUI je članica vladajuće kolaicije u Makedoniji a nastala je od bivših pripadnika Oslobodilačke nacionalne armije (ONA).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare