Još jedan neuspeo pokušaj održavanja sednice Komisije za etički kodeks

NIŠ

Treća po redu sednica Komisije za primenu Etičkog kodeksa,  zakazana za danas, nije se održala. Po drugi put . Pozivu se odazvalo, sem predsednice Marije Ranđelović, članice Pokreta “ Dosta je bilo” samo dva člana. Slično kao u martu kada je trebalo da se razgovara o smeni direktora Pozorišta Ivana Vukovića.

Ovo skupštinsko telo je danas trebalo da razgovara o preporuci za razrešenje Snežane Čarapić direktorke specijane škole “Bubanj” , zbog toga što je zaposlila brata predsednika Školskog odbora, kao i članova Upravnog odbora “Pčelice” jer nisu dostavili informacije koje su značajne za funkcionisanje ove ustanove. Ovo se pre svega odnosi na rešenje ministra kojim se odbija ponovno imenovanje Zorana Jonića za direkotra ove ustanove..

Predsednica Komisije smatra da je ovo opstruiranje rada Komisije I  najavljuje da će tražiti smene članova. Ovo se pre svega odnosi na članove iz redova vladajuće koalicije koji ne dolaze na sednice Komisije.

Da bi se sednica održala treba da prisustvuje šest članova a petoro je najavilo dolazak ali se nisu pojavili, što je zloupotreba , kako smatra Ranđelovićeva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare