Još 57 radnika fabrike u Aleksincu se zatrovalo nakon što je Institut za bezbednost i zdravlje na radu “1. maj” iz Niša tvrdio da vazduh više nije kontaminiran

ALEKSINAC-NIŠ


Nova grupa od 57 radnika fabrike “Magna” iz Aleksinca javila se noćas Hitnoj pomoći u tom gradu sa sličnim simptomima kao i prethodnog dana. U aleksinačkoj bolnici je zadržano četvoro radnika.


Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu rekli su da su prvi radnici počeli sa mučninama da se javljaju noćas oko 1.30, prenosi RTS.

Reč je o radnicima treće smene koja je noćas krenula sa radom u 22 sata.

Hala je odmah evakuisana i obezbeđuju je pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

U Tužilaštvu kažu da se rade potrebna merenja i kada situacija bude bezbedna započeće novi uviđaj.

Predsednik Opštine Dalibor Radičević potvrdio je za RTS da je noćas oko dva časa pregledano oko 50 radnika i da je pet, šest zadržano u bolnici u Aleksincu na opservaciji.


Prema njegovim rečima niko nije poslat u UKC Niš.

Posle završene istrage radnici fabrike Magna su se sinoć vratili na posao i radili u trećoj smeni.

Kako je juče rečeno, radnici su vraćeni pošto je Institut za bezbednost i zdravlje na radu “1. maj” iz Niša posle izvršenih merenja potvrdio da vazduh više nije kontaminiran.

Prvo trovanje, za koje se tvrdilo da je uzrok lepak , u fabrici zabeleženo je u sredu. Pregledana su 104 radnika, a 51 je upućen na dalje bolničke opservacije. (kraj) RTS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare