Još 18 vatrogasaca ide u Grčku, među njima i ekipa iz Niša

NIŠ

Pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji već treći dan pomažu grčkim vatrogascima-spasiocima u gašenju požara u toj zemlji, pridružiće se još 18 kolega iz Srbije kako bi zajedničkim snagama pokušali da obuzdaju vatrenu stihiju, saopštio je MUP Srbije.

Dodatni tim od 16 vatrogasaca-spasilaca iz Novog Sada, Niša, Jagodine, Zrenjanina, Čačka, Sremske Mitrovice i Šapca sa dve auto-cisterne, 5 terenskih vozila i dva člana medicinskog tima, danas oko 15.30 časova uputio se u Grčku, a očekuje se da će već u jutarnjim satima u gašenju požara pomagati kolegama koji su u toj zemlji od subote.

Na osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova 26. avgusta je u Grčku uputio 30 vatrogasaca-spasilaca, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, Smedereva, Novog Sada, Niša, Jagodine i Pančeva i iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice, sa četiri kombija, dva terenska vozila i ličnom zaštitnom opremom i opremom za gašenje požara na otvorenom prostoru, već treći dan gase požar u mestu Provatonas.(kraj) SP/ SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare