Još 152 osobe zaražene u Pčinjskom okrugu, najviše je u Vranju, najmanje u Trgovištu

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-BUJANOVAC-PREŠEVO-TRGOVIŠTE

U Pčinjskom okrugu zaraza korona virusom potvrđene su kod 152 osobe od ukupno testiranih 508 građana.

Iz Vranja je pozitivno 86 lica, sledi Surdulica sa 28 zaraženih, Vladičin Han ima 17, Bosilegrad osam, Bujanovac šest, Preševo četiri i u Trgovištu su registrovane tri inficirane osobe.

Od posledica kovid infekcije u poslednja 24 sata preminule su dve osobe, saopštio je Zdravstveni centar. U kovid bolnicama ove ustanove hospitalizovano je 115 pacijenata. Svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 51 lice. Na bolničko lečenje primljeno je 14, a otpušteno 13 pacijenata.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljenо je 257 pregleda. Na pregled zbog simptoma koji ukazuju na kovid-19 bilo je 116 građana.

Istog dana pregledano je i 65 dece. Antigenskim testom je utvrđeno da  je pozitivno njih 16, od kojih je jedno dete uzrasta do 7 godina.

U četvrtak u Sportskoj hali u Vranju imunizovano je ukupno 309 osoba, među kojima je i šestoro državljana Severne Makedonije.


Od početka vakcinacije do sada u Vranju je dato 101.447 doza svih vakcina.

Procenat vakcinisanih u Pčinjskom okrugu je oko 56 odsto. Najbolje rezultate ima Vranje sa 68 odsto vakcinisanih i Preševo sa 67 procenata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare