JEVTIĆ: STVARA SE ATMOSFERA NESIGURNOSTI ZA SRBE NA KOSOVU

PRIŠTINA

 

Autobus beogradskih registarskih tablica koji je u pokloničku ekskurziju prevozio vernike iz Beograda, kamenovan je u centru Peći u trenutku kada je izlazio iz crkve Usekovanja glave sv. Jovana.

 

Iz Ministrstva za zajednice I povratak navode da se ovaj incident ,  po rečima vozača Zorana Ćirića,   dogodio naočigled policije jer je autobus bio pod pratnjom dva policijska vozila, a policija nije reagovala na napad.

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić najoštrije osuđue i ovaj, drugi incident u samo dva dana.

 

„ Kamenovanje autobusa pod policijskom pratnjom govori nam da napadači ne prezaju ni od koga. Srbi imaju pravo da posećuju svoje svetinje na Kosovu i to pravo im ne može uskratiti niko . Incident koji se danas dogodio u centru Peći je za svaku osudu i reakcije na ovaj incident moraju biti hitne i delotvorne. I onda kada nam se čini da je bezbednosna situacija poboljšana, napad koji se dogodio juče u Gornjem Kuscu na četvoricu dečaka i današnji napad su nas demantovali i pokazali da se ovih dana na Kosovu stvara atmosfera nesigurnosti za Srbe. Kosovsko društvo neće biti ni malo bolje, niti će ići napred ako pojedinci stvaraju prepreke za slobodu kretanja, suživot i sve one elemente koji jedno društvo čine naprednim i sigurnim. Činjenica je da u policiji Kosova za region Peć radi mali broj Srba i to je problem koji mora da se reši, zato se nešto i na ovom planu mora promeniti kako bi na sve načine uticali da Kosovo bude bolje i sigurnije mesto za sve. Srbi na Kosovu žele da žive u miru i zajedno, ravnopravno sa svima”, rekao je  Jevtić.

 

Pec vernici

Pedeset putnika  je ,  zbog ovog incidenta,  bilo primorano da se vrati  u crkvu do završetka uviđaja.​

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare