JEVTIĆ, STOJANOVIĆ I MARIĆ U VELIKOJ HOČI

 

VELIKA HOČA

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je danas,  povodom Miholjdana i obeležavanja 150 godina škole koja sada nosi naziv  OŠ „ Svetozar Marković“, zajedno sa potpredsednikom Vlade Kosova Branimirom Stojanovićem i ministrom administracije lokalne samouprave Ljubomirom Marićem, posetio Veliku Hoču.

 

Predstavnici Srba u Vladi Kosova su  prisustvovali  Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji, koju je Vladika Teodosije sa sveštenstvom služio u crkvi Svetog Stefana a zatim obišli izložbu u školi .

Stojanović, Jevtić i Marić su nakon Svečane akademije rekli da je velika čast što su danas u Velikoj Hoči.

 

„ Naše prisustvo je i projekti koje relaizujemo ovde su samo dokaz kako ovim ljudima možemo da pomognemo da rešavaju one probleme koji su njima prioritetni”, rekao je Jevtić.

“ Ministarstvo za zajednice i povratak je danas,  zajedno sa kancelarijom Evropske Unije,  pokrenulo projekat izgradnje kanalizacije u Velikoj Hoči i to je samo jedan u nizu projekata koje ćemo mi realizovati ovde. Svakako da i kancelarija koja se danas otvara, a to je kancelarija „Našeg plana“, će pomoći da brže i bolje komuniciramo i to će nama u znatnoj meri pomoći u utvrđivanju prioriteta kada je i o projektima reč. U narednom periodu ćemo zajedno rešavati sve one probleme koje su od životnog značaja ljudima koji žive ovde, ljudima koji su opstali uprkos svemu što im se dešavalo godinama unazad. Hrabrost, volja i neizmerna ljubav koju vidimo kod meštana Velike Hoče je nešto što nam treba svuda tamo gde Srbi na Kosovu žive“, dodao je  Jevtić.

Velika Hoca Jevtic Stojanovic i Maric.2 Velika Hoca Jevtic Stojanovic i Maric.1 Velika Hoca Jevtic Stojanovic i Maric.3

Na pitanje novinara da prokomentariše propali projekat povratka u Zočište  Jevtić je rekao da je projekat Zočište neuspešan zato što su neki misli da će samo izgradnjom kuća rešiti sve probleme.

 

„Zočište je primer kako ne treba raditi . I mi  ćemo,  ne samo kada je o Zočištu reč, nego generalno , pristupati drugačije jer želimo da osiguramo da povratak bude održiv“, rekao je  Jevtić.

 

Zamenik predsednika Vlade Branimir Stojanović je istakao da je u Velikoj Hoči mnogo teže nego u drugim sredinama i da to obaezuje da predstavnici Srba u Vladi rade i više.

 

„ Danas smo otvorili kancelariju „Naš plan“, tako da ljudi u Velikoj Hoči imaju svoju kancelariju preko koje mogu mnogo lakše i mnogo brže da komuniciraju sa nama.“

 

Stojanović je takođe istako da su loše godine prošle i da je bolje vremen pred ovim ljudima .

 

Ministar administracije lokalne samouprave Ljubomir Marić je rekao da je srećan što je od njegovog prošlog dolaska pa do danas realizovan projekat puta u Velikoj Hoči, u čiju je realizaciju malim delom  učestvovala i opština Orahovac.

 

„ Mislim da je za ove ljude ovde najznačajnije da oni osete da smo mi prisutni ovde i da imamo nameru da za njih nešto i uradimo“, rekao je  Marić.

 

Nastavićemo da pomažemo našem narodu, bićemo sa narodom svakog dana i pokušati da zajedno rešavamo problem, obećali su  srpski članovi kosovske vlade.

 

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare