JEVTIĆ SA VLADIKOM TEODOSIJEM O BEZBEDNOSTI I POMOĆI SPC

GRAČANICA

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas u prosotrijama eparhijskog dvora manastira Gračanica sa episkopom raško –prizrenskim Teodosijem   sa kojim je razgovarao o bezbednosti na Kosovu kao i realizaciji odeđenih projekata obnove objekata i pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu.

 

Jevtić je vladiku Teodosija obavestio da je u poslednjih nekoliko dana imao niz susreta sa predstavnicima međunarodnih organizacija i misija na Kosovu i da je svima njima preneo zabrinutost povodom poslednjih incidenata, posebno u povratničkim mestima i posebno  incidenta koji se dogodio ispred manastira Visoki Dečani kada je uhapšena grupa kod koje je pronađeno naoružanje.

 

„ O pojavi ideje islamskog radikalizma se mora govoriti svuda i na svakom mestu. Tokom sastanaka koje sam imao sa predstavnicima međunarodnih institucija na Kosovu izneo sam svoju zabrinutost po ovom pitanju. Potreba većeg angažovanja svih institucija je nešto što sam zahtevao jer pojava islamskog radikalizma veoma zabrinjava i ona se mora suzbiti“, rekao je ministar Jevtić tokom razgovora sa vladikom.

 

Jevtić I  vladika Teodosije su razgovarali I o  projektima obnove objekata koji su od veoma velikog značaja za Srpsku pravoslavnu crkvu, tj. o prioritetnim zahtevima za realizaciju.

Jevtić je rekao  da već posotoje odrđeni  projekti za obnovu objekata SPC na Kosovu koje je Ministasrtvo za zajednice i povratak u mogućnosti da podrži i da vladika  treba da odredi koji će se projekti realizovati.

 

„  Ministarstvo je spremno da kao prethodnih godina i ove godine na ovaj način pomaže, kako bi se osnažio duhovni povratak. Crkva je važna za naš narod, zato pomažemo da crkve ožive“, rekao je Jevtić.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare