JEVTIĆ OSUDIO SKRNAVLJENJE CRKVE U SELU DRSNIK U OPŠTINI KLINA

PRIŠTINA

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić rekao je danas da je obijanje, krađa novca i skrnavljenje ikona u crkvi Svete Petke u selu Drsnik u opštini Klina „napad ne samo na crkvu, nego i na sve povratnike u Klini, jer su verski objekti jedni od simbola opstanka“.

„ Svetinje se moraju poštovati i ne smemo da dozvolimo da se u društvu u kome živimo dešavaju ovakve stvari, jer je obijanje i skrnavljenje verskih objekata nešto što je u društvima koje teže pomirenju, suživotu i boljoj budućnosti nedopustivo i davno prevaziđeno“, rekao je Jevtić i dodao da je „skrnavljenje crkve Svete Petke u Drsniku atak na sve povratnike u Klini“.

„ Ovakvi incidenti sa veoma lošim porukama se na žalost, i ako smo mislili da su daleko iza nas i dalje dešavaju, a prave ih svi oni koji ne žele napredak i ne žele suživot, jednostavno rečeno ne žele bolje sutra ni sebi ni svojom komšijama. Verske objekte moramo zaštiti najvišim merama zaštite, bez obzira čijoj veri oni pripadaju, jer oni nisu nikome smetnja. Verski objekti su duhovna mesta koja služe za propovedanje vere i to se jednostavno mora poštovati“, rekao je Jevtić.

„ Duboko sam razočaran ovim incidentom, jer smo činili i činićemo sve da duhovna mesta žive, a tako će biti i sa crkvom Svete Petke u Klini. Apelujem i apelovaću stalno onda kada se bilo koji incident u kome su ugroženi povratnici, verski objekti i sve ono što koči povratak na nadležne organe da odmah reaguju i uhapse počinioce i kazne ih najstrožijim kaznama, a takođe i objave njihova imena javnosti kako bi u budućnosti izbegli ovakve situacije u kojima svi gubimo “, rekao je  Jevtić osuđujući ovaj incident.

 

Da je crkva Svete Petke u Drsniku kod Kline obijena jutros je primetio paroh, a prema informacijama koje imamo iz crkve je ukradeno negde oko 60 evra, dinari, a sve ikone su oborene na pod.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare