JEVTIĆ: MEDJUNARODNI PARTNERI VAŽNI U PROCESU POVRATKA

PRIŠTINA

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić danas se  sastao sa šeficom Kancelarije Saveta Evrope u Prištini Isabele Servoz Galuči ( Isabelle Servoz- Gallucci )

Jevtić je Galuči informisao o radu ministarstva i o tome kako ministarstvo za zajednice i povratak rešava i kako će rešavati probleme raseljenih, kao i o tome kako pristupa problemima kada su u pitanju prava zajednica, ističući da su na Kosovu zakoni dobri, ali je problem u njihovoj lošoj implementaciji.

„ Ono što je najvažnije, jeste da sa svim partnerima imamo veoma dobru saradnju, kada su u pitanju procesi koji su važni za povratak i opstanak. Saradnja sa Kancelarijom Evropske Unije na Kosovu koja nam je jedan od najvažnijih partnera je na zadovoljstvo svih na visokom nivou, što pokazuju i rezultati koji su vidljivi u implementaciji samo jednog od projekta koji radimo a to je RRK4 projekt. Bez podrške Evropske Unije, posao koji ministarstvo za zajednice radi bi bio otežan. Trudim se da posao koji obavljam, radim na praktičan način, jer se problemi moraju rešavati bez puno politike.“. rekao je  Jevtić.

Šefica Kancelarije Saveta Evrope u Prištini je obavestila ministra Jevtića da oni trenutno rade na razvoju projekata za zaštitu prava manjina , ali i istakla da ljudi koji žive na Kosovu treba da nađu načina da žive zajedno i da je implementacija ljudskih prava prioritet.

Na sastanku je bilo reči i o obrazovanju. Dvoje zvaničnika su razgovarali o verifikaciji diploma.

Jevtić je, kada je ovaj problem u pitanju, naglasio da je potrebno trajno rešenje ovakve situacije jer Srbi, Bošnjaci i Romi nemaju mogućnost visokoškolskog obrazovanja na svom jeziku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare