JEVTIĆ: KAMENOVANJE POVRATNIČKE KUĆE U KLINI ZABRINJAVA

PRIŠTINA-KLINA

Kamenovanje povratničke kuće u Klini zabrinjava i poziva na veći stepen zaštite u povratničkim sredinama, poručio je ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić.
Jevtić ocenjuje da kamenovanje kuće porodice Mazić u Klini protekle noći pokazuje da je situacija veoma alarmantna i da se hitno moraju preduzeti koraci kako bi se povratnici i njihova imovina u ovom i ostalim delovima Kosova zaštitili.

„ Ne smemo dozvoliti da oni koji ne misle dobro kosovskom društvu imaju prostora da napadaju Srbe i njihovu imovinu”, rekao je Jevtić.
“Zbog najnovijih dešavanja u Prištini, napadi na Srbe dodatno zabrinjavaju da situacija može da eskalira i ugrozi povratničke sredine sa ionako malo Srba. Sve ovo zahteva hitne reakcije nadležnih organa, kako se ne bi ponovio 17. mart 2004.god. Zakasnele reakcije stvaraju prostor za nove incidente, i to moramo izbeći. Posebno je to opasno u atmosferi haosa koji se kreira na Kosovu, za čiji se povod izgovor traži u formiranju Zajednice srpskih opština, čime se ponovo Srbima stavlja meta na čelo. Samo nekoliko dana pre kamenovanja kuće, 14. novembra, nepoznate osobe napisale su da delu asfaltnog puta u selu Bokšić kod Kline „ISIS“ što dodatno zabrinjava. Pitamo se, da li je isti potpis iza kamenovanja kuće porodici Mazić i očekujemo od Policije Kosova da nam da hitno odgovore na ova pitanja,“ ističe se u saopštenju ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare