JEVTIĆ i DELAVI O POVRATKU I BEZBEDNOSTI

BEZBEDNOSTI

PRIŠTINA

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Gregom Delavijem.
Teme razgovora današnjeg sastanka bile su politička situacija, povratak i prava nevećinskih naroda na Kosovu, sa posebnim osvrtom na bezbednosnu situaciju, koju je ministar nakon poslednjih incidenata koji su se dogodili u Goraždevcu i Srbobranu ocenio kao veoma zabrinjavajućom.
Jevtić se zahvalio na podršci koju USAID pruža kada je u pitanju ovaj proces povratka i nastavku saradnje kroz projekat BRIK koji pomaže kreiranju ekononskih mogućnosti za povratnike,koji USAID sprovodi u pet opština.
Tokom današnjeg sastanka je takođe bilo reči i o položaju Roma,Aškalija i Egipćana, kao i projektu povratka Roma iz Crne Gore i Makedonije.

Jevtic i Delevi 1
Ambasador Delavi je istakao da će Ambasada SAD-a na Kosovu i u budućnosti nastaviti da pruža podršku procesu povratka, koji je veoma važan za sve.
Ambasador SAD-a na Kosovu je pozdravio uspešnost na projektu povratka Roma i što je sve proteklo kako je i planirano.
Gospodin Delavi je takođe izrazio zabrinutost kada je u pitanju bezbednosna situacija.
Dvojica zvaničnika su na kraju sastanka konstatovali da će i u budućnosti raditi na aktivnostima koje će biti u interesu svih zajednica na Kosovu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare