JEVTIĆ : FORMIRANJE ZAJEDNICE SRPSKIH OPŠTINA OTVARA VRATA MASOVNOM POVRATKU

 

PRIŠTINA

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova  Dalibor Jevtić pozdravio je  potpisivanje sporazuma o formiranju Zajednice srpkih opštine (ZSO ) I ocenio da je “ ovaj sporazum prvenstveno garant izgradnje bolje budućnosti kojoj svi teže”.

 

„ Početak formiranja Zajednice srpskih opština, je početak boljeg organizovanja za ljude koji žive u opštinama sa srpskom većinom, ali i ne samo to, Zajednica će pomoći i u izgradnji međusobnog poverenja između naroda, i siguran sam da će ZSO biti u funkciji svih građana”, smatra Jevtić.

Kada je u pitanju  povratak, oblast  za koju kaže da je “veoma bitna i veoma osetljiva” Jevtić “ zna”  da će ZSO  “uticati i pomoći u rešavanju nekih od ključnih problema u ovom procesu ali i opstanku Srba na Kosovu”.

On “veruje” i u masovniji povratak.

“ Uloženi su veliki napori kako bi se potpisao sporazum o ZSO i iskreno verujem da će dalji koraci u ovom procesu biti koraci ka boljem sutra. Ono što je sigurno, jeste, da ćemo na ovaj način,  udruženijim snagama stvarati bolju klimu po pitanjima kao što su povratak,opstanak, bezbednost, obrazovanje, ekonomija, dakle svega onoga što u velikoj meri danas utiče na svakodnevni život Srba na Kosovu”.

On je ocenio I da su “potpisani sporazumi u Briselu  “dobra vest “.

“Iskreno  verujem da će se i u budućnosti nastaviti na izgradnji prekopotrebnog poverenja, koje će između ostalog doprineti boljem životu građana na Kosovu“, navodi se u pisnaoj izjavi Dalibora Jevtića.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare