Jeremić pozvao Vučića da kaže šta je Srbija dobila predajom elektroenergetskog sistema na severu Kosmeta

BEOGRAD

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da građanima kaže šta to Srbija dobija sutrašnjom predajom elektroenergetskog sistema na severu Kosova i Metohije zajedničkom sistemu samoproglašenog Kosova i Albanije.

„Šta smo dobili predajom međunarodnog telefonskog broja Prištini? Šta smo dobili predajom sudova i zdravstvenog sistema prištinskim vlastima i povlačenjem bezbednosnih struktura Srbije sa severa Kosmeta? Sve je to Vučić predao u poslednjih sedam i po godina, a od ponedeljka više ni elektroenergetski sistem na severu neće biti deo Elektroprivrede Srbije“, rekao je Jeremić.

„Država Srbija i njeni građani nisu dobili ništa, kontrolu nad severom pokrajine su preuzeli kriminalci i prištinske vlasti, ali je Vučić lično dobio ono što je tražio od stranaca – da okrenu glavu od diktature koju sprovodi u Srbiji i da ne problematizuju njegove učestale ekscese“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je „Vučić predao sve što je obećao valjajući se po podu u Briselu“, a da Srbija nije dobila “čak ni labavu Zajednicu srpskih opština“, koja je takođe dogovorena briselskim sporazumima.

Jeremić je rekao da ga je Vučić, dok je povlačio Srbiju sa Kosova i Metohije, napadao zbog odlaska pred Međunarodni sud pravde.

„Istina je, međutim, da upravo zahvaljujući mišljenju Međunarodnog suda pravde, isključivo od potpisa Srbije zavisi da li će Priština moći da postane član UN, odnosno međunarodno priznata nezavisna država“, rekao je Jeremić, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare