Jedinstvena Srbija uložila dva prigovora GIK-u

VRANJE

Gradski odbor Jedinstvene Srbije (JS) u Vranju podneo je prigovor Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) jer je njihova izborna lista odbačena zbog ,,tehničkih grešaka” , a prigovor je kako kaže potpredsednik JS Dejan Manić odbijen zbog čega će se žaliti Višem sudu u Vranju. Drugi prigovor podneli su na rešenje o proglašenju odborničke liste ,,Za bratstvo i jedinstvo Demokratske partije Makedonaca” (DPM), zbog toga što se kako navode na listi te manjine našao član njihove stranke Marjan Petrović, veterinarski tehničar iz Suvog Dola.

,,Koliko sam obavešten danas je zasedao GIK i naš prigovor je odbačen, kada budemo dobili prigovor žalićemo se višoj instanci, u ovom slučaju mislim da je to Viši sud”, navodi Manić iz JS za Jugpress.

U vezi drugog prigovora objašnjava da po zakonu DPM nema pravo da na liste svojih odbornika kao nacinalna manjina ima članove drugih političkih stranaka koje nisu manjinske stranke.

,,Na njihov listi našao se naš dugogodišnji član iz 2015. godine. Komisija je trebala da obrati pažnju i da odbaci ili vrati na dopunu listu”, kaže Manić. (kraj)DC/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare